To je to što me zanima!

Odličan trik s mlijekom: Kako da se ne kvari i dulje potraje...

Jedna je žena na Facebooku objavila rješenje za situacije u kojima nam treba malo mlijeka za čaj ili kavu, kako ne bismo morali otvarati cijelu bocu koja se tako brže kvari
Vidi originalni članak

Kako velika većina ljudi zbog pandemije korona virusa dane provodi kod kuće, mnogi bi mogli posegnuti za tim da popiju više kave ili čaja u odnosu na ono što su inače navikli, što može dovesti i do toga da vam se mlijeko pokvari, ako ga trošite pomalo i predugo stoji.  Osim toga, možda izbjegavate i česte odlaske i dućan, zbog čega ne možete više 'skoknuti' po malo mlijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, postoji jednostavan način za to da produljite trajanje mlijeka, kako ne biste morali često u trgovinu. Rješenju se dosjetila Danielle Chapman, koja je to podijelila na društvenim mrežama.

SAVJETI ZA BOLJE SPAVANJE Recept naših baka za bolji san: Popijte toplo mlijeko s medom

Sve što vam je potrebno je posudica za led, ili vrećica za zaleđivanje, koju treba napuniti mlijekom i - zalediti. 

Kad vam je potrebno mlijeko za čaj ili kavu, odledite jednu ili dvije kockice, ovisno o količini čaja koji ste skuhali. Tako ne morate otvarati cijelu bocu mlijeka koja se tako brže kvari. 

Mlijeko se može zamrznuti i čuvati u zamrzivaču i do šest mjeseci, ali stručnjaci preporučuju da ga iskoristite u roku od mjesec dana. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 05.04.2020.

    Isprobani primjer...moje kćerke su ostavile otvoreno mlijeko u hladnjaku dok smo mi bili na moru...dva tjedna je tako stajalo..niti se ukiselilo nije..niti miris po pokvarenom mlijeku....pitam se kakvo je to mlijeko koje se ne kvari 14 dana i k tome još otvoreno i ima zraka jer je u pitanju bio tetrapak..

  • octopuss 05.04.2020.

    Kome treba mlijeko za čaj, dabogda mu se pokvarilo.

  • Filomena*** 05.04.2020.

    ne volim ledenu kavu sa mlijekom. rađe peršin tako zaledim jer mi tako zgodnije

Komentiraj...
Vidi sve komentare