To je to što me zanima!

Odlična jesenska frizura koja paše svim tipovima lica: Hit stil nosi ime 'bubble' bob

Inspiriran je uglavnom trendovima iz devedesetih te se može lako nositi svaki dan, a kad poželite nešto posebno, ovu frizuru možete nositi u rep ili je ukrasiti na niz načina
Vidi originalni članak

Kraj ljeta idealno je vrijeme za sređivanje kose - naročito ako je ona nakon mora blijeda i isušena. Sunce je dubinski isušuje, kao i kožu, stoga je kosa također na listi stvari koje trebaju 'makeover'. Zato je tu odličan jesenski trend, radi se o slavnoj bob frizuri koja ima dojam volumena.

- 'Bubble' bob je inspiriran oblikom koji je bio hit u devedesetima, s efektom blagog volumena. Idealne reference su Natalie Portman u filmu 'Closer' i stil manekenke Christy Turlington iz vremena supermodela - komentirao je frizer Luke Hersheson za Vogue, koji svakodnevno radi sa slavnim damama iz svijeta Hollywooda te surađuje na niz projekata kao stilist kose.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o obliku koji ima vrhove blago u špic te paše svim tipovima lica. Krajevi su negdje između brade i ramena, ovisno o tipu kose.

Osim ravne, za ovu je frizuru prikladna i valovita kosa.

LAKO I JEDNOSTAVNO Pripravci iz kućne radinosti za oporavak kose i kože od mora

Što ima više kovrči, to je idealno da je stepenasta, no frizer će procijeniti koliko kosu treba stanjiti. Nosi se na sredini ili s razdjeljkom sa strane, ovisno o tome koliko volumena želimo dati prednjem djelu frizure.

SAVJETI FRIZERA Tri super savjeta kako da vam kosa izgleda punije u tren oka

Fenirati ovaj stil nije teško - stilisti kose predlažu 'izvlačenje' na veliku četku, a donji dio je blago uvijen. Ako je pak riječ o valovitoj kosi, ona je ležerno stilizirana, s prstima i malo pjene, za dodatan volumen. Glavno da ne izgleda previše sređeno i uglađeno, već više prirodno, zaključuje Hersheson.

HIGIJENA VLASIŠTA Pranje kose samo jedanput na tjedan uopće nije dobra ideja

Paše svim oblicima lica te se može nositi i u rep ili ukrašen kopčama i sličnim detaljima - ako se ide na neki party.

Tu su i šiške koje mijenjaju stil, one su također stepenaste, kako sve skupa ne bi izgledalo previše 'umiveno'.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Z a n a 05.09.2023.

    Dobre su, ali ova s naslovnice uopće nema frizuru?

Komentiraj...
Vidi sve komentare