To je to što me zanima!

Odlični trikovi kako se riješiti mitesera brzo i posve prirodno

Koliko god ih se pokušavali riješiti, miteseri kao da su uvijek na licu. Krenete li na njih agresivno, odmah se osvećuju ružnim crvenilom i ispucalim kapilarama
Vidi originalni članak

U svakoj kuhinji može se pronaći neki sastojak kojim ćete očistiti pore učinkovito, nježno i jeftino. Osim toga, nema bolje kozmetike od one iz kućne radinosti, a koju nam je priroda dala. Miteseri se javljaju kada se pore začepe prevelikom masnoćom, bakterijama, mrtvim stanicama kože, prašinom... Želite li ih se riješiti, pore moraju biti čiste.

POGLEDAJTE VIDEO o hiperpigmentacijskim mrljama:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otvorite pore parom

Najbolji i najbrži način je parenje lica jer para pomaže miteserima da izađu iz kože. Zagrijte u loncu vodu i u nju stavite koru limuna. Držite lice iznad lonca, ali ga ne dodirujte jer može biti vruć.

Preko glave stavite ručnik da para ne bježi i tako ostanite tri do pet minuta. Isperite lice blagim sapunom i osušite.

SAVJETI ZA BOLJU KOŽU 8 načina kako spriječiti pojavu bora i linija tijekom spavanja

Odlična je i maska od bjelanjaka

Bjelanjci sužavaju pore i tako sprječavaju nečistoćama ulazak u njih, a pomažu i da se očiste pore koje su već začepljene. Odvojite iz jajeta bjelanjak u posudu pa dodajte četiri žličice soka od limuna i žličicu meda. Naime, limun ima dezinfekcijski učinak, a med antibakterijski. 

Dobro promiješajte. Prije nego masku stavite na lice, držite ga nad parom kako bi se pore raširile. Obrišite lice i nanesite masku. Nakon 15 minuta isperite je hladnom vodom. Namažite lice hidratantnom kremom.

Piling od sode bikarbone

Ona je odlična za uklanjanje mrtvih stanica s kože i dubinsko čišćenje pora. Pomiješajte žličicu sode bikarbone, tri žličice vode i pola limunovog soka. Smjesa mora biti nešto gušća od mlijeka.

Prstima je stavljajte na lice i nježno kružite tako da svaki dio očistite. Na kraju isperite lice mlakom vodom, osušite i namažite kremom.

Med izvlači mitesere

Med je poznat po antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima, a dobro je i što je ljepljiv pa mitesere izvlači iz pora. Stavite žličicu meda na lice i oko dvije prstima trljajte kožu, posebno tamo gdje ima najviše mitesera. Isperite lice toplom vodom.

Maska od zelenog čaja pomaže

Zeleni čaj prepun je antioksidansa i pomaže miteserima da lakše izađu iz pora. U posudici pomiješajte tri žličice zelenog čaja, jednu smeđeg šećera i pola žličice limunovog soka. Stavite na lice i neka stoji 15 minuta. Isperite vodom.

Napravite piling od jagoda

Ovo voće prepuno je alfa hidroksilne kiseline, a ona kontrolira proizvodnju masnoća i čisti kožu od mrtvih stanica. Maska od jagoda pomoći će riješiti se starih mitesera i pojavu novih.

Pomiješajte žlicu meda, tri zgnječene zrele jagode i pola žličice limunovog soka. Masirajte smjesom lice kružnim pokretima oko tri minute pa isperite, prenosi Simple household tips.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • spejskadet 07.08.2021.

    Ova zena sa slike dimnjak cistila a ne da mitesere ima

  • Tiha Žena 07.08.2021.

    Talog turske kave - ovo sve nabrojano je preagresivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare