To je to što me zanima!

Oduševite klince: Šećernu vunu možete napraviti sami kod kuće

Ne morate čekati odlazak na neko mjesto gdje prodaju šećernu vunu da bi uživali u njoj i prisjetili se djetinjstva. Postoji fantastičan način kako da ovu poslasticu napravite u svojoj kuhinji
Vidi originalni članak

Ono što prvo trebate napraviti je izraditi stoj za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, komad limenke, bušilica, šaraf i matica. Uz to pripremite čekić i čavao za bušenje rupa na limenci.

POGLEDAJTE VIDEO - realistični deserti:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postupak:

Uzmite limenku, izrežite je, obradite i na njoj izbušite rupe pomoću čavla i čekića kako je prikazano u videu. Potom napravite otvor i na sredini poklopca pa u njega stavite dugačak šaraf i maticu pa sve pričvrstite na bušilicu koja će zapravo okretati cijeli mehanizam.

S KIKIRIKI MASLACEM Zasladite se na brzinu: Ovaj kolač iz šalice gotov je u minuti

Kad je uređaj kućne radinosti spreman, vrijeme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode - omjer šećera i vode je 3:1. (npr. tri velike žlice šećera na žlicu vode). Kada se šećer rastopi, spreman je za pripremu šećerne vune. 

Smjeste improvizirani uređaj u sredinu plastične posude tako da se nigdje ne dodiruju. Potom uspite otopinu sa šećerom u limenku i uključite okretanje. Ubrzo ćete uočiti tanke niti koje izlaze iz rupica na limenki i skupljaju se na površini posude.

Sve detalje pronaći ćete u ovom videu:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • danijelavucic07@gmail.com 08.08.2021.

    Dušu dalo za uništavanje zuba! I ja sam kao mala znala jesti šećernu vatu, al danas mi je sve to preslatko! Naučila sam i djecu da slatko jedu svake prestupne

  • nap 06.08.2021.

    Secerne vune preslatke su

  • 05.08.2021.

    Volim je i ja, ne samo klinci 😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare