To je to što me zanima!

Ogrlica od češnjaka kao oružje protiv ekscentričnih vampira

Britanska dizajnerica poznata po teatralnom izričaju novu je kolekciju predstavila u pariškoj dvorani s velikim lusterima, a Bella Hadid podsjećala je na mladenku vampiricu - nosila je čak i češnjak oko vrata
Vidi originalni članak

Vivienne Westwood i Andreas Kronthaler, njezin 25 godina mlađi suprug, zajednički potpisuju kolekcije pod njezinim imenom. Slavna Britanka i začetnica punka u sedamdesetima, bila je i ostala izuzetno ekscentrična, a među likovima koji je inspiriraju su i - vampiri. No, kako bi se zaštitili od njih, pobrinuo se češnjak oko vrata Belle Hadid i ostalih cura.

Iako, sama je gospodična Hadid izgledala poput mladenke, a sve skupa podsjetilo je na vampirsko vjenčanje. Veliki lusteri i dvorsko okruženje nisu ništa čudno za Vivienne, jer ipak, autentičan korzet njezina je osnovna forma. Oko te starinske konstukcije ona pomno gradi moderno likovnu kreaciju koja bi odlično funkcionirala i u nekom kazalištu, operi, drami...

Igra se dimenzijama, krojem i konstrukcijom te pritom koristi skupocjene materijale kao što su fine svile i sateni. Styling je eklektičan, djeluje kaotično kreativan, jer Westwood je oduvijek znala kako privući pažnju, ali i osmisliti nešto sasvim impozantno.

Pokrivala za glavu često zaokružuju styling kraljice modne drame. Cure umotane u nagužvanu svilu na glavama nose neobične krune koje podsjećaju na Indijance, ali i veo mladenke kojoj Westwood predlaže i tamno glamurozno outfit.

Karirani motiv na više načina predstavlja balski plašt za vrtlaricu u gumenim čizmama. Svi ti elementi simboli su Velike Britanije koje kreativna dizajnerica često koristi, donoseći vlastitu, ironičnu i humorističnu viziju na pistu.

Zašto bi stvari bile minimalističke, kad mogu biti teatralne, pita se Vivienne i koristi priliku kako bi spojila šarene dokoljenke, svilenu suknju, bluzu s korzetom i srebrne štikle.

Dramatična haljina strukirane forme naglašene siluete tipična je kreacija britanske autorice, čije kreacije za crveni tepih biraju dame koje žele biti posebne i primijećene.

Trojac na defileu - Andreas Kronthaler, Bella Hadid i Vivienne Westwood podsjetili su na likove iz nekog dramatičnog filma. Iako je bazično ekscentrična i protiv sistema, kreacije s Westwood potpisom itekako su cijenjene, upravo radi inovativne konstrukcije iza koje stoji mnogo rada, promišljanja i dizajniranja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 01.03.2020.

    sprdnja

  • 01.03.2020.

    A gdje je crveni luk🙊🙊🙊to se zove diskriminacija povrca🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare