To je to što me zanima!

Ohlađena kozmetika bolje djeluje, ali i dulje traje

Kao i kozmetički, i obični hladnjaci čuvaju kozmetiku, no samo ako je čvrsto zatvorena te u posebnom pretincu kako ne bi poprimila miris
Vidi originalni članak

Osim što će bolje suziti pore, kozmetički preparati koje držite u hladnjaku ublažit će jastučiće ispod očiju, smanjiti crvenilo te licu vratiti svježinu. Kao i umivanje hladnom vodom, kreme i tonici za lice, anticelulitni preparati i gelovi učinkovitiji su ako su dobro rashlađeni, kažu stručnjaci. To su prepoznali i južnokorejski proizvođači bijele tehnike te su lansirali hladnjake za make up, volumena do tri litre, s pretincima nalik na one u “pravom” hladnjaku. Taj trend  hlađenja šminke prihvatili su i Amerikanci. No kozmetiku možete držati i u običnom hladnjaku, ali u izdvojenom pretincu (kako se ne bi miješala s mirisima hrane) te čvrsto zatvorenu. Tako će, osim što će trajati dulje jer se neće kvariti zbog sve toplijih proljetnih dana, biti zaštićena od bakterija, koje se razvijaju u vlažnim uvjetima kao što su oni u kupaonici.
>>>Kao i preparativnoj kozmetici (kreme, tonici...), i dekorativnoj je bolje u hladnjaku. Osobito kremastim olovkama za oči, ruževima i sjenilima. Čak i tekući puder možete čuvati u hladnjaku, osobito ljeti.
>>>Puder u prahu ili kamenu, kao i sjenila iste teksture, ne moraju u hladnjak. Sapuni, gelovi za tuširanje i šamponi te regeneratori također. No ugodno rashlađeno mlijeko za tijelo razveselit će u vrućim danima.
>>>Preparati za masažu otečenih nogu, anticelulitne kreme s efektom hlađenja te gelovi za umivanje ili masažu također su “dobrodošli” u hladnjaku. S obzirom na to da se njihov učinak temelji na hlađenju, nakon noći u hladnjaku bit će još učinkovitiji.
>>>Budući da parfemi i losioni nakon brijanja mijenjaju sastav i miris držite li ih na svijetlom i toplome mjestu, mračan i prohladan hladnjak idealan je za očuvanje intenziteta mirisa. Pritom ih dobro zatvorite i držite podalje od hrane kako biste spriječili širenje mirisa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare