To je to što me zanima!

Okruglice sa slaninom i lukom - neodoljiva slana poslastica

Krumpir i dimljenaslanina - to nikako ne može biti loša kombinacija, posebno kada dani postaju sve hladniji, a tijelo žudi za dodatnim kalorijama kako bi se zagrijalo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 2 jaja
  • 120 g brašna
  • luk
  • 150 g dimljene slanine
  • sjeckani peršin
  • žlica i 1/2 masti
  • sol
  • papar

preljev:

  • žlica maslaca
  • 1/2 žlice brašna
  • 4 žlice mesnog temeljca

Priprema:

Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite i još vrući pasirajte. Dodajte jaja, brašno i žlicu masti, pa umijesite polutvrdo tijesto. Slaninu sitno nasjeckajte, pa prepržite na preostaloj masti. Dodajte sitno sjeckani luk, sol i papar. Na radnoj pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto, izrežite na osam pravokutnika, pa na sredinu svakoga rasporedite nadjev od slanine i luka.

Zamotajte i oblikujte knedle. Kuhajte ih u većoj količini zavrele vode, oko 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom. Na rastopljenom maslacu popržite kratko brašno, zalijte s temeljcem i prokuhajte glatki umak. Prelijte po knedlama i pospite peršinovim listom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Anakin 20.09.2016.

    Okruglice i još malo masnije mmm, već sam zagrijan tj. gladan !

  • montello 20.09.2016.

    više pršut nego slanina

Komentiraj...
Vidi sve komentare