To je to što me zanima!

Okružite se kamenom - dat će vašem mjestu za odmor duh tradicije, sigurnosti i ljepote

Za one koji su naslijedili malu vikendicu koju planiraju obnoviti, kao i za one koji se spremaju graditi 'nešto svoje' donosimo nekoliko ideja za kamenu kućicu u prirodi
Vidi originalni članak

Možda si ju nikad nećete moći priuštiti - kućicu od kamena u  prirodi - no to ne znači da ne smijete sanjati. A možda se već krije negdje u obiteljskom stablu: Ako trebate naslijediti komadić zemlje na kojem je uzgrađena kućica za alat ili neki sličan objekt, uz malo truda i kamenja na kraju biste mogli imati oazu koja se potpuno stopila s prirodom, u kojoj ćete doslovno moći obnoviti energiju. 

Evo nekoliko ideja za one koji se ne boje sanjati: 

1. Samo jedan zid

Ostanimo kod toga da si nećete moći priuštiti baš kamenu kućicu i polje oko nje, no što vas sprječava da u kući za odmor barem jedan zid obložite ukrasnim kamenom, kako biste unijeli više prirode u dom?  

2. Ne skrivajte djedovinu 

Ako naslijedite staru obiteljsku kamenu kuću na moru, treba li uopće spominjati da je najgora moguća stvar koju možete napraviti to da žbukom 'sakrijete' stare kamene zidove? Sve što je potrebno jest uskladiti namještaj s njima i uživati u duhu starine koji takvo naslijeđe nosi. 

 3. Kao iz bajke

Mala drvena kućica na komadu zemlje koji ste kupili zbog gradnje kuće, za što trenutno nemate novca, uz malo truda oko postavljanja nove fasade i krova može postati kućica iz bajke, pogotovo ako se potrudite oko uređenja cvijetnjaka oko nje.  

4. Kao okvir za sliku

Ako imate priliku graditi takvu kuću, nastojte ju graditi kao okvir za 'žive' slike, odnosno sa što više prozora i otvora kroz koje ćete moći promatrati prirodu i stopiti se s njom. 

5. Savršen ukras

Kamen može biti i samo ukras - na ulazu, ili na trijemu. Dat će poseban dojam raskoši i tradicije.   

6. Kao vatra i led 

Čvrsti i postojani kamen sjajno izgleda u kombinaciji s krhkim stablom, pogotovo ako je riječ o dizajnu koji će u unutrašnjosti stvoriti predivnu igru svjetla i sjene.   

7.  Jezero u kamenu

Ne zaboravite na okoliš - kutak za sjedenje u vrtu koji ste obložili kamenom i obogatili malom fotanom, slapom i jezercem bit će savršena oaza za odmor od svakodnevnog stresa. 

8. Igra svjetlima 

Paljenje svjetala na večer u kamenoj kući koja ima puno otvorenih prozora dat će posebnu draž, jer će neki njeni dijelovi odavati svaki vaš pokret, a drugi brižno čuvati sve vaše tajne. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • invasion 27.07.2021.

    Jako lepo, mnogo mi se svidjaju stanglice od prirodnog kamenstruganika, planiram da jedan zid poplocam njima.

  • Ovca007_1 26.07.2021.

    Tko tebe kamenom, ti njega komentarom

  • duš man 25.07.2021.

    kamen krš i maslina, vino ganga krapina....😁😁🤣ja u svoje nastojim uklopiti nekaj novo i nekaj staro... stara petrolejka mi gori uz led rasvjetu.... stare uokvirene slike... imam traktur sa ugraviranim imenom mog dede....ne kažem da je dizajnerski, ali se trudim....😀

Komentiraj...
Vidi sve komentare