To je to što me zanima!

Omiljena lutkica: Barbie odsad dolazi s vitiligom i bez kose

Barbie je inače bila predstavljena kao plavuša, vitka i atraktivno odjevena žena,  a sada dolazi s pet različitih tipova tijela, 22 tona boje kože i preko 70 frizura
Vidi originalni članak

Barbie, najpoznatija lutkica na svijetu, prošle godine je proslavila 60. rođendan, i dok je ranije imala prilično nerealne proporcije tijela, proizvođač Mattel prilagodio se novom dobu i modernim standardima ljepote.

Sada i one, kao i obične žene, imaju nedostatke. Ove godine otišli su korak dalje i napravili specijalnu kolekciju Barbie lutaka, među kojima su i one s vitiligom ili one koje su izgubile kosu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako djevojka iz bilo kojeg razloga doživi iskustvo ispadanja kose, može se se pronaći u našoj kolekciji - kazali su iz tvrtke.

Vijesti Barbika je za 50. rođendan uzela 'look' Angele Merkel

Obožavatelji Barbie lutkice su pohvalili proizvođača zbog ove akcije na Twitteru, a jedan od njih je otkrio kako je 'prošle godine više od polovice prodanih lutaka bilo onih s poteškoćama'.

Barbie je inače bila predstavljena kao plavuša, vitka i atraktivno odjevena žena,  a sada dolazi s pet različitih tipova tijela, 22 tona boje kože i preko 70 frizura.

Mattel je prošle godine kreirao kolekciju lutaka s prostetičkom nogom i u invalidskim kolicima su suradnji s teen aktivistom Jordanom Reevesom.

Mattel je rekao da su nove barbike i Ken s dugom kosom dostupne za prodaju online, a da će u dućanima koštati 9.99 američkih dolara. Druge lutke u kolekciji počet će se prodavati u lipnju.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 31.01.2020.

    Bravo! Za to je zaslužna hrabra winnie harlow

  • retita🦋 30.01.2020.

    Bilo je i vrijeme.Nijedna od nas nije savršena.Netko nas voli baš zbog tih malih nesavršenosti.To nas čini posebnim.Zbog toga sjajimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare