To je to što me zanima!

Omiljene knjige postale su dio vrlo praktičnog stolića za kavu

Umjesto knjiga na stoliću, oko njega ili zguranih na policama te ladicama, vaše omiljeno štivo može imati svoj "dom" u funkcionalnom stoliću za kavu tj. za knjige
Vidi originalni članak

Brojni ljubitelji knjiga imaju problema s velikom količinom štiva za koje često nemaju mjesta, no američka arhitektica Lisa Finster pronašla je rješenje za to. Umjesto polica, napravila je stol s umetcima za knjige. Svoj izum nazvala je "Stol za knjige" (Book table). Prvi takav stol napravila je prije 10 godina još kao studentica, a sastojao se od 19 komada drveta. 

- Volim u svoj rad integrirati stvari koje imaju posebno značenje za mene. To je kao da knjigama dajem dom, a to što sam napravila je ujedno i praktično. Za mene je "Stol za knjige" poput funkcionalne vremenske kapsule, a napravljen je od niza knjiga koje su oblikovale moj životni put - objašnjava Finster.  

Iako sam u svojoj karijeri eksperimentirala s brojnim materijalima kao što su guma, lateks i beton, drvo je moj omiljeni materijal, jer se može oblikovati na različite načine, dodaje.

Ova arhitektica radi po narudžbi, pa možete biti sigurni da će sve knjige stati u stolić. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • AnđelaCvitković 29.02.2012.

    Bezveze :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare