To je to što me zanima!

Oni šalju SMS-ove i mailove u snu, a ni ne znaju da to rade

Ova pojava javlja se zbog velikog stresa kojoj su sanjači izloženi tijekom dana, a budući da su stalno u kontaktu s nekim, ni u snu ne mogu prepoznati razliku
Vidi originalni članak

Stres uzrokuje rijedak fenomen u ponašanju, a to je pisanje i slanje SMS poruka za vrijeme spavanja. Oni koji ih šalju toga uopće nisu svjesni, otkrila je australska studija. 

- Ljudi koji šalju poruke dok spavaju, najčešće imaju jako puno posla u budnom stanju, a to ih opterećuje i u snu. Oni i u snu misle da trebaju biti spremni na sve. Zbog stalnog primanja poruka i e-maila teško razlučuju javu od sna - tvrdi australski stručnjak za spavanje dr. David Cunnington iz Centra za poremećaje u spavanju u Melbourneu.

Slanje SMS poruka u snu novi je fenomen, a 2008. uočili su pojavu slanja e-mailova u snu. Ono je puno češće od slanja SMS-ova, ali i puno opasnije jer se mailovi obično šalju kolegama i šefovima. Kako bi ovo izbjegli, najbolje je mobitel ostaviti što dalje od kreveta. 

- Imamo pacijenticu koja piše i šalje mail dok čvrsto spava, a ne sjeća se ničega nakon što se probudi. Takvi su slučajevi sve češći i mogu biti vrlo štetni za samog sanjača i njegovu okolinu. Tako e-mail možete poslati kolegama s posla što može utjecati na vašu karijeru, dok ćete SMS poruke najvjerojatnije poslati obitelji i prijateljima - objasnio je dr. Cunnington.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vasilij zajcev_1 23.11.2011.

    i moj brat robert taoder -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare