To je to što me zanima!

Oprez, meteoropati! Danas i sutra prijeti nesanica i umor

Južni vjetar i visoke temperature rezultirat će tegobama za kronične bolesnike, oscilacijama u krvnom tlaku, bolovima u zglobovima, migrenom te nesanicom
Vidi originalni članak

Umor, razdražljivost te nesanica povezana s nepovoljnim vremenskim utjecajem prijeti svim kroničnim bolesnicima, kao i meteoropatima. Južni i jugoistočni vjetar u kombinaciji s visokim temperaturama za ovo doba godine dosegnut će svoj vrhunac u ponedjeljak i utorak, što će donijeti velike probleme onima osjetljivim na vremenske prilike, najavljuju meteorolozi. U ponedjeljak i utorak će se najveće temperature kretati od 11 do 16 Celzijusa, s mogućnosti mjestimične kiše.

Čak i male oscilacije temperature i vlažnosti zraka za 10 do 15 posto, kao i atmosferskog tlaka za 5 do 10 milimetara žive, izravno utječu na zdravstveno stanje. Na to će najviše reagirati srčani bolesnici, kronični bolesnici s astmom, reumatičari te oni skloni migrenama.

Ipak, nepovoljni vremenski utjecaj slabjet će tijekom sutrašnjeg dana, pa će noć s utorka na srijedu donijeti blagi pad temperatura i željeno osvježenje

Otporni na vrijeme uz vitamin D, lecitin, cink i redovnu vježbu

Idi na 24sata

Komentari 134

  • deda62 20.01.2014.

    i bez toga sve me boli

  • MarijanaVulić 20.01.2014.

    moji zglobovi ovih dana za poludit , ne spavam cijele noći :-(

  • zmijolovac 20.01.2014.

    Čitam i čudim se, ove ženske su tako osjetljive na južinu, študiram kako im pomoći?..kako bi bilo da postanu malo aktivnije, od kukanja nema ništa. Postaviti romantičan stol, obući prikladan veš i na usta staviti veliki :)))))))))))))))))))).....Savjet je besplatan kod zmijolovca, :)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare