To je to što me zanima!

Organizacija smočnice: Ovako to rade blogeri i 'profesionalci'

Organizatorica Holly Blakey pomiješala je razne pladnjeve, kutije, metalne i staklene posude i pokazala da dobro organizirani prostor ne mora sadržavati identične košare i teglice
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ove stvari često zaboravljamo u čišćenju doma, a ne bi smjeli

Dok su diljem svijeta na snazi mjere samoizolacije i socijalnog distanciranja zbog sprječavanja širenja korona virusa, većina ljudi boravi kod kuće i ima više slobodnog vremena neko ikad prije u životu.

Neki su pojedinci umjesto za čitanje ili gledanje Netflixa to vrijeme odlučili iskoristiti za bolje organiziranje svojih ostava i smočnica - što je nekima zaista i bilo potrebno da bi sve imali gdje staviti nakon nedavnih pretjeranih kupovina. Ako vam je sređivanje kuhinjskih ormara, smočnica i ostava na popisu obaveza, evo nekoliko odličnih primjera:

Ovi spremnici olakšavaju slaganje namirnica, a postoji i mjesto za sve moguće vrste grickalica.

Autorica bloga 'The Delicious Life' Sarah Gimhrani pokazala je svoju besprijekorno organiziranu smočnicu punu šarenih konzervi, vrećica, sastojaka i začina.

- Uvijek doma imam chia sjemenki, mljevene lanene sjemenke i sjemenke konoplje, inače radije sve troje držim u hladnjaku kako bi duže trajali (posebno lan koji se brzo 'kvari') - napisala je autorica bloga Thriving on Plants', Cherie Tu.

Jedan je bloger svoju smočnicu složio kao ormar sa vješalicama na kojima vise razni gotovi proizvodi, a taj mu jedinstveni sustav pohrane oslobađa mnogo prostora u inače skučenom kuhinjskom ormaru.

SKRIVENA NEČISTOĆA Ove stvari često zaboravljamo u čišćenju doma, a ne bi smjeli

Organizatorica Nikki Johnson kaže da je najbolje rješenje za manjak prostora stvaranje 'zona' s označenim posudama i spremnicima.

- Kad su 'srodni'  proizvodi i namirnice spremljeni zajedno, lakše pamtimo gdje su - kaže Nikki.

Naljepnice su jeftin i jednostavan način za odvojiti sadržaj u hladnjaku, a ovdje su sve namirnice jasno označene.

Organizatorica Jenna Haefelin vrećice sa grickalicama pospremila je u kutije, a prozirne posude s poklopcem je koristila za nekvarljive suhe namirnice, žitarice i začine. 

U ovoj je smočnici organizatorica Holly Blakey pomiješala razne pladnjeve, kutije, metalne i staklene posude i pokazala da dobro organizirani prostor ne mora sadržavati identične košare i teglice da bi sjajno izgledao.

DOM PO ZODIJAKU Ribe se najugodnije osjećaju u kupaonici, a Rakovi u kuhinji

Prebacivanje začina u iste staklene posude i trud ispisivanja naziva za svaki vizualno 'podiže' ovu smočnicu. 

Profesionalna organizatorica Danielle Boerger koristila je papiriće ispisane s kredom za označavanje sadržaja svake posude u smočnici.

A kako na Instagramu dokazuje @Namastayorganized, ukrasni papir kao pozadina jednostavan je način za nadograditi i uljepšati ostavu ili kuhinjski ormar.

Ovaj se organizator usredotočio na prioritete posložene po učestalosti upotrebe pa su češće korištene posude na lako dostupnim policama, dok su manje korišteni sastojci na teže dostupnoj polici.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Ivan Pažanin, kuhar:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako se nositi s usamljenošću u vrijeme socijalne izolacije?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • projekt_venus 25.03.2020.

    Čips na afingerima hahahahahahaha

  • aurora73 25.03.2020.

    lako njima slagat i uređivat kad su im samo špajze veličine prosječne hrvatske kuhinje

  • Bucka.Li 25.03.2020.

    Ma divno.. Da imam toliki frižider ne bi imala kaj stavit u njega..bio bi veliki propuh..

Komentiraj...
Vidi sve komentare