To je to što me zanima!

Organizirajte zajedničke vožnje s kolegama ili koristite bicikl

Kako biste smanjili vožnju automobilom, dogovorite se s kolegama koji žive u vašem dijelu grada za zajedničku vožnju do posla i do kuće, pa će ušteda biti veća, a zagađenje manje
Vidi originalni članak

Stiglo je vrijeme velikog poskupljenja goriva, a štetni utjecaj ispušnih plinova i potrošnje resursa je poznat problem. Cestovni promet je puno veći zagađivač od zračnog i željezničkog prometa. Rast globalnih emisija ugljika je stalan, a promet je zbog uporabe fosilnih goriva odgovoran za 25% tih emisija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste osobno smanjili vožnju automobilom, dogovorite s kolegama koji žive u vašem dijelu grada zajedničku vožnju do posla i do kuće, pa će ušteda biti veća, a zagađenje manje.

RJEŠAVA MRLJE OD KRVI, RAJČICE... Namirnicu koja može ukloniti i najgore mrlje imate u hladnjaku

 Promet uzrokuje i emisije dušikovih oksida i hlapivih organskih spojeva koji uzrokuju stvaranje ozona. Nepovoljan utjecaj prometa na okoliš rezultira i onečišćenjem tla, vode i zraka, pojavom buke i vibracija te ukupnim negativnim djelovanjem na okoliš. Smanjiti vožnju automobilom možete i da što češće koristite javni prijevoz ili na posao idite biciklom.

BIT ĆE SVE GORE Upozorenje: Ovakve razine CO2 nisu viđene milijunima godina

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare