To je to što me zanima!

Osmero od desetero djece s dijagnozom raka će preživjeti

Stope preživljavanja djece oboljele od karcinoma narasle su sa 30 na 80 posto u posljednjih 50 godina, a najveći je napredak u liječenju raka kostiju i jetre
Vidi originalni članak

U posljednjih je deset godina broj djece koji se izliječe od raka narastao sa 67 na 82 posto, dok je 1960-ih tek 30 posto djece preživjelo tu strašnu dijagnozu, pokazalo je istraživanje britanskog Udruženja za istraživanje raka. Medicina je osobito napredovala u slučajevima liječenja raka kostiju i jetre, piše Daily Mail.

Ipak, znanstvenici upozoravaju da je najmanji napredak postignut u liječenju neuroblastoma i meduloblastoma - tumora središnjeg živčanog sustava kod kojeg se stope preživljavanja kreću od 64 do 67 posto, ovisno o vremenu dijagnoze nakon obolijevanja.

- Još uvijek moramo puno raditi kako bi otkrili efikasnije načine liječenja raka kod najmlađih, a važno je i koncentrirati se na poboljšanje kvalitete života nakon liječenja - kaže direktor Udruženja za istraživanje raka, profesor Pam Kearns.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Stevi 20.11.2013.

    poznavati osobu koja ima rak?najteže za tu osobu ali veoma bolno(duševno) za ljude koji istu vole,poštuju,poznaju...grozno je to s odraslom osobom a ne daj mi Bože nikada doživiti s djetetom......nedavno sam pročitala da imaju lijek ali nije im isplativo pa ga ne proizvode tj da su čovjeku zabranili da uopće o njemu piše i govori(čajevi i pripravci na bazi maslačka)..tada sam pomislila da je to strašno i od onda stalno me nešto kopka kada pročitam o raku neki članak jer zaista ne mogu vjerovati da mogu pomoći ljudima a neće...zar je moguće????

  • ocuuvqxm 19.11.2013.

    Hoće u Velikoj Britaniji.

  • veselibosanac 19.11.2013.

    najgore je sto se vecini rak vrati nakon koju godinu,djeca ne znaju,ali kad odrasli je svjestan toga teze je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare