To je to što me zanima!

Otkrili čudotvorni lijek koji liječi sve vrste nasljednih karcinoma

PARP inhibitori smanjuju tumor i sprečavaju daljnje razmnožavanje malignih stanica nasljednih tipova raka dojke, jajnika, gušterače, prostate i pluća, otkrili su stručnjaci
Vidi originalni članak

Lijekovi poznati kao PARP inhibitori pokazali su izvanredne rezultate u liječenju nasljednih oblika raka, poput karcinoma dojke i maternice. Inhibitori iskorištavaju "Ahilovu petu" nasljednog oblika raka dojke, zbog propusta u genu BRCA1 i sprečavaju stanice raka u daljem razmnožavanju, otkrila je studija Sveučilišta Newcastle.

Prema njihovim saznanjima PARP inhibitori djeluju i na rak jajnika, gušterače i prostate. Ova vrsta lijeka djeluje direktno na tumor te ne oštećuje okolno zdravo tkivo poput kemoterapije ili zračenja što su dokazali u testiranju životinja s malignim tumorima.

- Vjerojatno je i kako bi se PARP inhibitori mogli koristiti u liječenju raka pluća te iako je ovakva terapija tek u svojim začecima, rezultati su za nas vrlo ohrabrujući - izjavila je voditeljica studije, profesorica Nicola Curtin.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Iskra_3 29.06.2011.

    Koristi se , al u pravim državama, ala Norveška, Francuska, Belgija to je naš problem kaj nam je država banana pa i zdravstvo, što najbolje znaju oni s kroničnim bolestima

  • lula74 27.06.2011.

    svaki put sa euforijom otvorim ovakav clanak, a onda dobijem hladan tus, lijek se jos ne koristi i tek je u povojima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare