To je to što me zanima!

Otkrili zašto omiljen par cipela ne bi trebali nositi svakodnevno

Omiljen par cipela ne biste smjeli nositi iz dana u dan, treba im ostaviti vremena za sušenje od znoja, kako bi duđe zadržale oblik i ostale lijepe. Najbolje je izmjenjivati dva para, savjetuju stručnjaci
Vidi originalni članak

Kad pronađu omiljene cipele, mnogi ih najradije ne bi skidali s nogu. No, to baš i nije mudro, kaže Jimm Kass, potpredsjednik američke kompanije za proizvodnju i prodaju cipela 'Allan Edmonds'. Cipelama, naime, treba dati vremena da se 'odmore'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako izabrati savršene štikle

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, koža cipela tijekom dana upija znoj iz naših stopala i ako se dovoljno ne prozrače i ne osuše prije idućeg nošenja, stvorit će se plijesan u cipeli. Osim toga, s vremenom će se ubrzati propadanje kože, koja će brže popucati, a cipele izgubiti oblik. 

- Ako nosite cipele iz dana u dan, bez prekida, one nemaju dovoljno vremena za sušenje i i neće zadržati oblik, odnosno prije će se iskriviti - upozorava Kass. Najbolji način da im produžite vijek je ostavljanje na stalku na kojem se mogu osušiti nakon nošenja, donosi The Sun..

Ukratko, želite li da vam omiljene cipele potraju što dulje, morate kupiti još jedan par savršenih, kako biste ih mogli mijenjati. To i nije neka žrtva, zar ne? 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare