To je to što me zanima!

Otrovna alokazija voli vlagu, a u visinu može narasti i do metra

Dok se bavite njome, radije nosite rukavice. Ona će najbolje uspijevati na mjestu s mnogo svjetlosti, voli puno vode, pa ju je od travnja do rujna potrebno zalijevati svaka dva dana, a zimi će je trebati zalijevati rjeđe
Vidi originalni članak

Alokazija je vrlo popularna sobna biljka zbog atraktivnog izgleda. No otrovna je, a njen sok iritira sluznicu i kožu, pa je držite na sigurnoj udaljenosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok se bavite njome, radije nosite rukavice. Ona će najbolje uspijevati na mjestu s mnogo svjetlosti, voli puno vode, pa ju je od travnja do rujna potrebno zalijevati svaka dva dana, a zimi će je trebati zalijevati rjeđe, 1-2 puta tjedno.

EKO SAVJET Sadite biljku iz njezina sjemena - tako će vam vrt bolje uspjeti

Listove je također dobro prskati vodom barem jednom na dan. Treba je presađivati svakog proljeća. U supstrat joj je dobro dodati pijeska i šljunka. Ova biljka može narasti do visine od metar, a ima lukovičasti podanak.

Osim toga, donja strana lista ove biljke je ljubičaste boje, a gornja strana može biti zelena ili jednobojna s vidljivim žilicama bijele boje.

ŠARENILO U DVORIŠTU Jesensko cvijeće zbog kojeg će vam vrt biti živahan sve do zime

Ova tropska biljka dolazi s područja Filipina i Bornea, koja se kod nas uzgaja isključivo kao sobna biljka ili u staklenicima, upravo zbog visokog stupnja vlage u zraku koji joj je toliko potreban. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bože Dragi 08.09.2022.

    Lijep dar za punicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare