To je to što me zanima!

Ovaj fini kolač je osvježavajuć, vrlo lagan i pomalo neobičan

Želite li kušati nešto jako fino, napravite ovaj desert. Djeca posebno uživaju lizuckati kremu i grickati svježe jagode koji proviruju između tankih kora od hrskave čokolade
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tijesto za pizzu bez kvasca: Ispast će fantastično svaki put!

Sastojci:

  • 300 g  čokopločica
  • 1⁄2 l mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 125 g šećera
  • 50 g škrobnog brašna
  • žlica ruma
  • ekstrakt vanilije
  • šećer u prahu
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
  • šlag za ukrašavanje

Priprema:

Mlijeko i vaniliju zagrijte do vrenja. Istucite šećer i žumanjke. Dodajte prosijano brašno i škrobno brašno te malo hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte miješajući preostalo mlijeko i kuhajte kremu 20 sekundi.

Površinu pospite šećerom u prahu kako se ne bi stvorila korica. U ohlađenu kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje. Čokoladnu pločicu premažite polovicom kreme, posložite sjeckane komade jagoda, prekrijte drugom i ponovite.

SUPER RECEPT Vitaminska bomba: Fini domaći sok koji popravlja raspoloženje

Savjet: Nemate li čokopločice, otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ili maslaca te izlijte na pergamentni papir. Razmažite je u što tanjem sloju i, kad se počne stvrdnjavati, izrežite je na ploče podjednake veličine pa ohladite. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare