To je to što me zanima!

Ovako odgovorite na pitanje: 'Zašto da zaposlimo baš vas?'

Bez obzira na to koliko ste spremni za intervju, pitanje 'Zašto da baš vas zaposlimo?' svima zadaje muke. Ovo su savjeti koji mogu pomoći da ostavite pozitivan dojam na poslodavca
Vidi originalni članak

Ostanite skromni

- Najbolji odgovor na ovo pitanje trebao bi uključivati ​​kombinaciju entuzijazma, samopouzdanja i skromnosti - tvrdi televizijski voditelj Ken Coleman. Ako se prijavljujete za posao u kojem možete upotrijebiti svoje talente za posao koji volite raditi, tada se nasmiješite i sa oduševljenjem odgovorite: 'Ovo je ono što želim raditi i mjesto gdje želim biti. Posjedujem talente s kojima mogu izvršavati ovu ulogu i strast da poboljšam tim i ovu organizaciju'. 

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zamislite da ste poslodavac

Razmislite o ovom pitanju iz perspektive poslodavca. Što poslodavac mora čuti da bi prepoznao da ste vi pravi kandidat za taj posao? Usredotočite se na ono što utječe na poslodavca, kao što su izazovi tvrtke, nadolazeći projekti, promjene u industriji i slično. Sjetite se da poslodavac želi utvrditi jeste li dobro raspoloženi za ulogu i tvrtku u cjelini. Istražite tvrtku putem LinkedIna, tako da možete naučiti što više o njenom poslovanju prije intervjua.

Također vježbajte na glas svoj odgovor s prijateljima i obitelji, posebno ujutro prije intervjua. Neka promatraju vaše geste i držanje kako biste bili sigurni da ćete izbjeći pogreške u govoru tijela tijekom intervjua.

Pripremite slijed razgovora

Poslodavca morate uvjeriti da imate vještine i iskustvo za radno mjesto, a da biste to postigli morate govoriti s entuzijazmom i strašću, i to prenijeti poslodavcu.

Napomenite poslodavcu da znate da traže radnika koji treba biti fokusiran na detalje i sjajan samopokretač, i da se njihovi uvjeti itekako poklapaju s vašim vrijednostima. Također, nemojte se stidjeti govoriti o svojoj strasti prema danoj prilici. Kada su kandidati na papiru gotovo identični, odluke se svedu na to koliko se svidite poslodavcu. Morate pokazati da imate ono nešto.

A S RODITELJIMA ŽIVE DO 29. Čak 48 posto Hrvata svoj prvi posao traži već u srednjoj školi

U redu je malo se pohvaliti

Nemojte biti previše sramežljivi, to je intervju za posao i poslodavac očekuje da ćete se pohvaliti. Možete reći nešto poput: 'Trebali bi me zaposliti jer sam izvrstan radnik i odličan u umijećima potrebnim za ovu poziciju. Napravio sam XYZ u svojem dosadašnjem radnom iskustvu i već imam razna dragocjena iskustva', a zatim razjasnite zašto ste baš vi prikladni za njihovu tvrtku, piše Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 111

  • MOC JE U ZNANJU 28.12.2019.

    Zato što sam najbolja u tom poslu po mnogim pitanjima . :-))))

  • 27.12.2019.

    Ovisi na kojem poslu treba to reci jer sta bi to trebala reci zena koja dode na razgovor u konzum ili muskarac di se radi za minimalac ili takve slicne firme oni moraju biti sretni danas u hrvatskoj sto im ljudi uopce zeli raditi a ne jos ko da sam dosao kod psihica nekog ili da sam dosao radit za placu od 20000 kn dodes odradis razgovor vidis uvjete ako odgovara tebi njima to je tako nazalost netko ne moze birat ne kazem ja al molim vas kakve su vam to gluposti sve ovisi o poslu i kakvom poslu i to je to.

  • 27.12.2019.

    Nekako se bojim da ni sva stručnost i sposobnost komuniciranja...nekad nisu dovoljni....:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare