To je to što me zanima!

Ovakve jabuke još niste jeli - ružičaste su kada ih zagrizete

Zbog boje svojeg mesa, ova vrsta je omiljena u pripremi slastica jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje. Okusom podsjeća na malinu i grejp...
Vidi originalni članak

Ovu vrstu jabuka razvio je Albert Etter 1944. godine u SAD-u. Naziv "Pink Pearl" je dobila po boji svoje unutrašnjosti. Naime, kada zagrizete ovu jabuku, slijedi iznenađenje - meso joj je ružičaste boje, a može biti i crvene. 

Okus joj je uravnoteženo slatko kiselkast i pomalo podsjeća na grejp i malinu. Kao i sve druge vrste jabuka, ima malo kalorija i puno vitamiona među kojima dominiraju vitamini A,C i D.

Zbog boje svojeg mesa, ova vrsta je omiljena u pripremi slastica jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje.


Također, radi svojeg zanimljivog okusa kuhari je rado kombiniraju uz svinjsko meso ili ribu.

Većinom se uzgaja na zapadnoj obali Kalifornije, u Oregonu i državi Washington, i to u voćnjacima specijaliziranima za posebne sorte.

Potomak "Pink Peal" vrste je tzv. "Pink Princess" kojoj je meso vrlo intenzivne ružičaste boje. Nije ni čudo da djeca obožavaju ovu vrstu i ne treba ih dugo nagovarati da je pojedu.

Nismo uspjeli saznati mogu li se kupiti u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • nori 🖖 07.04.2017.

    GMO

  • pikzibner 05.04.2017.

    nisam i ne bum...

  • kuzma5 05.04.2017.

    snjeguljica bi smazala taj otrov

Komentiraj...
Vidi sve komentare