To je to što me zanima!

Ove mini pite s višnjama bez glutena vrlo lagano je napraviti

Ova slasna čokoladna pita savršena je poslastica za sve ljude koji iz nekog razloga ne smiju ili ne žele jesti gluten. Priprema je vrlo jednostavna i prigodna za početnike
Vidi originalni članak

Sastojci: (za četiri do pet mini pita)

Za prhko tijesto:

  • 1 šalica brašna bez glutena (rižinog)
  • 1/3 šalice kakao praha
  • sol
  • čajna žličica sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 1/3 šalice maslaca
  • 3 jušne žlice šećera 

Nadjev:

  • 200 g višanja
  • 2 jušne žlice bezglutenskog brašna
  • 4 jušne žlice šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Za prhko tijesto, u posudu stavite prosijano brašno, kakao, malo soli i sodu bikarbonu te maslac i zdrobite zajedno da dobije izgled krupice. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto. Bitno je da maslac bude hladan.

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite kratko u hladnjaku (kako se radi o bezglutenskom tijestu nije potrebno držati u hladnjaku jedan sat, kao što je potrebno s pšeničnim brašnom). Upalite pećnicu na 180°C stupnjeva.

FINO I ŠTEDLJIVO Umjesto da bacate taj stari kruh napravite od njega slatki kolač

Izvadite tijesto, razvaljajte ga i utisnite u silikonske kalupe za mini pite. Ostavite malo tijesta kako biste ukrasili pite nakon što stavite nadjev.

Prije nego stavite u pećnicu lagano vilicom izbodite tijesto. Pecite 10-tak minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od višanja. Višnje (smrznute ili višnje iz kompota) promiješajte s brašnom, vanilin šećerom i šećerom. 

KULINARSKE TAJNE Uz ove savjete napravit ćete božanstvenu pitu od jabuka

Mini pite punite nadjevom a preostalo tijesto razvaljajte pa izrežite tanke trakice i stavite na pite. Pecite 30 minuta. Nakon što su pite pečene ostavite ih da se ohlade pa ih izvadite iz kalupa. Posipajte šećerom u prahu i uživajte u finim zalogajima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 24.10.2021.

    obozavam pite od visanja zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare