To je to što me zanima!

Ovih 6 jednostavnih recepata za zobene kaše morate isprobati!

Zobena kaša ne samo da je super zdrava jer je bogata vlaknima, već je i nevjerojatno svestrana namrinica. Bilo da preferirate ove žitarice slatke ili slane, one su prepune proteina i zdravih masti
Vidi originalni članak

1. Zobena kaša s rajčicom

Recepte za slatku zobenu kašu lako je pronaći, ali za slane? To je ipak malo teže. Zobena kaša od rajčice, pinjola, svježeg začinskog bilja i parmezana bit će odličan obrok koji ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru.

2. Brzo gotova zobena kaša

Nemate vremena kuhati doručak ujutro? Nema problema. Samo ubacite 2 šalice zobi u ekspress lonac, dodajte sušene bobice i vode. Pričekajte oko 90 minuta i gotovo je! Sa samo 193 kalorije, ova spora kuhana zobena kaša preko noći bit će vaš novi omiljeni doručak.

3. Kaša od borovnice 

Grčki jogurt, borovnice, chia sjemenke i zobene kombinacija su koja daje dodatan udio proteina ovom obroku kao i aromatičnu teksturu, a spreman je u samo nekoliko minuta.

4. Zaslađena kaša od jabuka s datuljama

Ova zobena kaša od jabuka bez glutena zaslađena je datuljama, kriškama jabuka i malo meda. Dio ove zobene kaše je hrskav, dio je gust i kremast, a svi dijelovi zajedno su super ukusni. Osim toga, ovaj bazni recept lako je miješati i uskladiti s ostalim dodacima, primjerice: tostiranim orasima i lanenim sjemenkama.

5. Malina-badem zobena kaša

Jednostavno pomiješajte zob, maline, mlijeko, jogurt, bademe, chia sjemenke i malo ekstrakta od badema u jednoj posudi, zatim protresite, promiješajte i stavite u hladnjak. Jedite kada god poželite jer je ova kombinacija idealna za vruće ljetne dane.

6. Petominutna zobena kaša

I šećer na kraju, zobene pahuljice s chia sjemenkama, bademima i cimetom, brz su i energičan način da započnete svoj dan, piše Every Day Health.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare