To je to što me zanima!

Pantone najavio boju za 2020. - obilježit će je 'klasična plava'

Živimo u vremenu koje zahtijeva povjerenje i vjeru, postojane vrijednosti koje izražava i Classic Blue. To je čvrsta i pouzdana plava nijansa na koju se uvijek možemo osloniti, kažu iz Pantonea
Vidi originalni članak

Vodeći svjetski autoritet kad je riječ o bojama Pantone najavio je boju koja će obilježiti nadolazeću 2020. godinu a prema riječima njihovih stručnjaka riječ je o - klasičnoj plavoj (Classic Blue), odnosno Pantone 19-4052. Za razliku od 'žive' boje Living Coral koja je obojila 2019., boja za iduću godinu "donosi osjećaj mira i spokoja te pruža prijeko potrebno utočište", poručili su iz tvrtke. 

Plava je već neko vrijeme njihov popularan izbor: 2016. je tako uz nježnu rozu prvo mjesto dijelila 'Serenity' nijansa plave, boja irisa 'Blue Iris' obilježila je 2008. godinu, a Blue Turquoise 2005. Ova je klasična plava 'snažnija i stabilnija nijansa plave', a jednako dobro izgleda na odjeći kao i na zidovima, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta za boje Pantone.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Živimo u vremenu koje zahtijeva povjerenje i vjeru, postojane vrijednosti koje izražava i Classic Blue. To je čvrsta i pouzdana plava nijansa na koju se uvijek možemo osloniti - rekla je Eiseman, ističući kako je to i boja neba u sumrak i boja borovnica, a kaže kako su ovogodišnju boju kao i svake godine odabrali po trendovima koji odražavaju makro trendove koji se događaju u svjetskoj kulturi.

Klasičnu plavu preporučuje i u ormarima, ali i na dekorativnoj kozmetici kao što su sjenila za oči i lakovi za nokte.

- Classic Blue je boja povezana  s komunikacijom, introspekcijom i jasnim pogledom na svijet, a pomoći će i u koncentraciji i usredotočenosti misli te potaknuti da stvari sagledamo dalje od očitog - rekla je Eiseman.

ZBOG VIŠE HRANE I PIĆA Stomatolog: Ovih se praznika zabavite, ali i pripazite na zube

Suprotno emocionalnim toplim bojama poput crvene, narančaste i žute, plava je i muževna boja široko prihvaćena među muškarcima ali se ove godine preporučuju veste i kaputu obojeni 'klasično plavo'.

Iz tvrtke poručuju i da ju je 'lako uvrstiti i u  plan prehrane, jer hrana i pića u ovoj plavoj nijansi jačaju obranu tijela od kardiovaskularnih bolesti i od raka.

Onima koji se žele više pozabaviti bojom 2020. godine, Eisemann preporučuje i da boju naglase s komadima u Classic Blue poput šala ili remena, a u domu ona može krasiti vaze i svijeće.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mily 06.12.2019.

    Volim plavu u svim nijansama

  • eho_ 06.12.2019.

    "Almost Blue" 😏🌊

  • 06.12.2019.

    "klasična plava" ili kako je mi u firmi zovemo"kolinda plava":-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare