To je to što me zanima!

Partner ne čuje šapnete li mu 'volim te' na desno uho

Lijevo uho će ljubavnu izjavu poslati na pravo mjesto i u potpunosti razoružati partnera, kažu rezultati višegodišnjih znanstvenih studija
Vidi originalni članak

Želite li s nekim podijeliti najdublje emocije, pripazite na koje uho šapućete slatke riječi. Izgovorite li “volim te” na lijevo uho, postoje veće mogućnosti da će odgovor biti “i ja tebe”, kažu rezultati višegodišnjih znanstvenih studija. Iako su lijeva i desna strana ljudskog mozga slične građe, njihove su funkcije potpuno različite. Lijeva je logična i dominantna, a desna sanjari, emotivna je, “gleda” i djeluje intuitivno.
Svaka strana kontrolira suprotni dio ljudskog tijela pa će lijevo uho informacije poslati emotivnoj strani mozga, a desno će ih usmjeriti prema neemotivnoj, logičnoj, odnosno lijevoj strani.
Ova se pravila ne odnose samo na uši nego i na druge dijelove tijela. Primjerice, desno oko bolje procesuira boje, desno je stopalo osjetljivije na škakljanje, apoljubac će najintenzivnije osjetiti desni obraz.
Vic će biti smješniji sluša li ga lijevo uho
Partnerov vic bit će vam urnebesno smiješan ako je “ušao” na lijevo uho, pokazala su istraživanja sveučilišta u Kaliforniji. Desna strana mozga odgovorna je za smijeh, kažu stručnjaci.
Desna strana mozga prepoznaje ljutnju
Želite li u prepirci nešto dokazati partneru, “vičite” na lijevo uho. Istraživanja na sveučilištu Sam Houston pokazala su da je desna strana mozga odgovorna za ljutnju, ali i slatka šaputanja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • barkley 03.05.2008.

    tako je

  • user_10015 30.04.2008.

    Nasmija me ovo istrazivanje! Ma tko ne zeli cuti,nece cuti ni na jedno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare