To je to što me zanima!

Pazite što jedete! Od ovih pet namirnica ćete samo ogladnjeti

Kada smo jako gladni, često posežemo za hranom koja nam je prva pri ruci. Ako nam se ne da pripremati kod kuće, naručujemo brzu gotovu hranu koja, iako ukusna, učinit će nas samo još više gladnijima...
Vidi originalni članak

Tjestenina. Tjesteninu treba skuhati malo tvrđe (“al dente”) jer tad ima niži glikemijski indeks, odnosno čovjek nakon nje dulje ostaje sit. Ne sadrži vlakna koja bi vas mogla nahraniti i što je više jedete – to je više želite. Zato jedite tjesteninu koja se radi iz žitarica cjelovitog zrna.

Brza hrana. Slana i masna hrana stvara osjećaj zadovoljstva i smirenosti. No taj efekt traje kratko pa ćemo ga možda željeti brzo vratiti. Kako bismo se osjećali dobro, možemo se početi prejedati, što može dovesti do poremećaja u težini, objašnjava Jasna Čerić. Puna je praznih kalorija i umjetnih pojačivača okusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Pet namirnica nakon kojih ćete samo još više ogladnjeti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slane grickalice, čips. Čipsevi su krcati masnoćama i solju, a sadrže i skrivene šećere. Pokušajte ih zamijeniti domaćim grickalicama u kojima možete kontrolirati količinu soli i masti. To mogu biti kokice ili čipsevi od bundeve ispečeni u pećnici.

Voćni sokovi. Čisti voćni sokovi daju se ljudima kojima je pao šećer, dakle riječ je o hrani iz koje se šećeri brzo apsorbiraju, što znači da ćemo nakon soka brzo ogladnjeti (slično kao i nakon nezdravih grickalica).

Gazirana pića. Pijete li limenku cole svakoga dana i uz to se sasvim umjereno hranite, svejedno u godini dana možete dobiti 7kg. Umjetni zaslađivači će u vašem tijelu brzo aktivirati osjećaj gladi i zato ih izbjegavajte ako se stvarno želite najesti.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Tamno savršenstvo 29.02.2016.

    Ajoj, ne mogu bez grickalica.Grick, grick, grick, mmm.

  • KraljPopa 28.02.2016.

    jao umrla bi bez tijesta

  • Filomena 28.02.2016.

    kokice za prilog, dok spremam konkretan obrok..

Komentiraj...
Vidi sve komentare