To je to što me zanima!

Pevecove vrtlarske radionice razveselile mališane u Čakovcu

U novootvorenom Pevecu u Čakovcu djeca su ukrašavala tegle i pjevala, a roditelji su slušali predavanje o biljkama
Vidi originalni članak

Proljeće je vrijeme najintenzivnijih radova u povrtnjaku, cvjetnjaku, voćnjaku. Već u jesen pripremljeno tlo priprema se za sjetvu manje osjetljivih povrtnih vrsta. A tim je povodom u novootvorenom Pevecu u Čakovcu održano predavanje o vrtlarstvu koje je vodila prof. dr. sc. Vesna Židovec.  

Krajnje je vrijeme, naglasila je za sjetvu graška i boba; mrkve, peršina, pastrnjaka; cikle, blitve na otvoreno te sadnju lučica luka, češnjaka i krumpira. 

- Dobro je, na primjer, saditi jedne uz druge salatu, mrkvu i luk, a kao neposredne susjede izbjegavati vrste koje pripadaju istoj porodici - naglasila je.  Veselo je bilo mališanima koji su ukrašavali teglice i presađivali cvijeće. No, to nije sve. Za dobro raspoloženje pobrinuo se i dječji zbor Čakovečki mališani koji su se također s roditeljima uključili u vrtlarske radionice. Djeca su pjevala, plesala i sadila biljke. 

- Ideja je da svako dijete oslika teglicu koja će imati njegovo posebno obilježje. To će se dijete kasnije brinuti o toj biljci.  Vrtlarenje uči djecu strpljivosti, a u ovom modernom vremenu djeca nemaju strpljivosti  i to je odlika ovog vremena. Vrtlarenjem jačaju i samopozdanju zato što su nešto izradili svojim rukama. Također, uči ih i povjerenju u prirodu - rekla je Brankica Vobner, voditeljica radionice Mali i veliki vrtlari. 

Sljedeća radionica je u Pevecu centru Sesvete 14. travnja od 11 do 12.30 sati. Pridružite nam se!

Idi na 24sata