To je to što me zanima!

Pilates za trudnice čuva zdravlje i olakšava porođaj

Osim što osnažuju mišiće, potiču cirkulaciju, smanjuju bol u zglobovima te jačaju ravnotežu, prilagođene vježbe trudnici olakšavaju porođaj
Vidi originalni članak

Osim hodanja, plivanja te vožnje sobnog bicikla, tijekom trudnoće preporučuju se specifični kineziterapijski, pilates i yoga prenatal programi, ističe certificirani edukator metode Stott Pilates Mirela Anić Tarle. Pilates za trudnice, objašnjava, posebno je dizajniran program koji se prilagođava stanju trudnice te se s napredovanjem trudnoće neprestano mijenja. Izmjenjuje vježbe mobilnosti i snage cijeloga tijela, a doprinosi stabilnosti i smanjenju bolova u zglobovima i kralježnici, boljoj ravnoteži i cirkulaciji tijela, lakšem porođaju te bržem oporavku. Više o prenatal pilatesu pronaći ćete u knjizi “Zdrava i fit u trudnoći” te na bonus DVD-u “Pilates za trudnice”, koji se od četvrtka, 22. srpnja, mogu pronaći na kioscima diljem Hrvatske.

PREDUVJET TRENINGA JE LIJEČNIČKO DOPUŠTENJE
Program prenatal pilatesa “Zdrava i fit u trudnoći” namijenjen je treningu u vlastitom domu, a obuhvaća osnovne, nisko intenzivne vježbe za drugo i treće tromjesečje trudnoće. Osim snaženja mišića ruku i nogu, posebna pozornost pridaje se mišićima zdjeličnog i ramenog obruča te kralježnice. Ako nema izričitih ograničenja, program se, uz prethodno savjetovanje s liječnikom, može prakticirati do kraja trudnoće.

Primjer vježbi s DVD-a pogledajte na zdravakrava.hr

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare