To je to što me zanima!

Pisanjem dnevnika dijete mršavi se dvostruko brže

Oni koji su mršavili uz pomoć obične dijete u prosjeku su izgubili pet, a oni koji su pisali dnevnik gubili su oko 10 kilograma u šest mjeseci
Vidi originalni članak

Za trajanja dijete poželjno je upisivati podatke o kalorijskim vrijednostima namirnica koje ste taj dan pojeli. Tako ćete dijetu imati pod kontrolom, a i rezultat će biti bolji jer ćete uvidjeti gdje griješite. Studija Američkog nacionalnog zdravstvenog instituta pokazala je da su pretili ljudi sa srčanim problemima i dijabetesom uz pisanje dnevnika uspjeli skinuti duplo više kilograma nego oni koji to nisu radili. Uz disciplinu koju dijeta zahtijeva te uz pomoć pisanja dnevnika, vaš će napor biti dvostruko nagrađen, tvrde znanstvenici. Kile će nestajati, a idealnu težinu postići ćete u kraćem vremenu.
Pisanje je poticajno
Zapisivanje će pomoći da se lakše prilagodite tempu dijete, a “crno na bijelo” jasan je dokaz gdje griješite. Možete varati druge, ali papir ne laže. Na ovaj ćete način steći svijest i odgovornost koja će vam biti dodatna stimulacija tijekom trajanja dijete.
Pogreške se lakše isprave
Trik je u tome da zapisivanjem količine hrane već drugi dan možete
uočiti za koliko ste prešli zadanu kalorijsku granicu. To će vas motivirati da tijekom slijedećih dana smanjite unos kalorija za onoliko koliko ste prešli prvog dana.

Stručnjaci dali zeleno svjetlo
Dr. Madelyn Fernstrom, jedna od osnivača Centra za kontolu težine iz Pittsburgha kaže da su liječnici i nutricionisti pisanje dnevnika pozitivno ocijenili. Povećana svijest o tome kako i što jedete omogućuje popravljanje loših navika u ishrani.

Dnevnik zamijenite računalom
Što češće pišete podatke u dnevnik, to više mršavite. Ne morate podatke zapisivati u dnevnik, možete se poslužiti računalom. Za pisanje dnevnika dovoljno je odvojiti 10ak minuta, a to je još jedan oblik odgovornosti prema svom zdravlju

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare