To je to što me zanima!

Piling, rukavice, mlaka voda će zaštititi ruke od isušivanja zimi

Blagi piling ruku dobro je napraviti kod svakog tuširanja osim ako su ruke već jako ispucale, a tijekom dana ruke treba prati u mlakoj vodi i što češće koristiti rukavice
Vidi originalni članak

Suha i perutava koža ruku koja svrbi obavezan je pratitelj zimskog dona, ponajviše zbog doticaja s vrućom vodom i suhim zrakom u grijanim prostorijama. Do brzog oporavka i glatke hidratizirane kože vode vas tri mala koraka, objašnjavaju dermatolozi.

Piling

Prvo što je potrebno napraviti je riješiti se mrtvih stanica ispucale kože. Iako to zvuči kontraproduktivno, nužno je kako biste pomogli koži da zadrži vlagu i lakše upije kremu. Blagi piling ruku napravite kod svakog tuširanja. Ako je koža ruku crvena i jako oštećena, onda izbjegnite piling dok se stanje malo ne popravi.

Stavite rukavice

Kod pranja suđa i svakog doticaja s kemijskim spojevima ruke je dobro zaštititi s rukavicama. Nakon kućnih tretmana njege ruku, poput pilinga i hranjenja kože hidratantnom kremom, navucite tanke pamučne rukavice. Najbolji odabir su spa rukavice koje sadrže gel sa sjemenkama grejpa i ceramidom. One će umiriti i iritiranu kožu ruku, kažu kozmetičari.

Smanjite temperaturu

Prečesto pranje ruku, osobito s vrućom vodom, pridonosi isušivanju. Najbolja je opcija pranje mlakom vodom te neutralnim sapunom. Visokoj temperaturi u grijanim prostorijama i suhom zraku doskočite postavljanjem ovlaživača zraka. Uz njih ćete i lakše disati, a i koža će biti manje suha.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kokoshka23 17.01.2013.

    pling moram upamtiti!haah

  • tessa 10 17.01.2013.

    Dosta pametnih savjeta, samo što se ja osobno slabo pridržavam toga!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare