To je to što me zanima!

Pogledajte kako izgleda voda kod različitih zvučnih vibracija

Linden Gledhill je svojim hobijem 'zaradio' nekoliko nastupa, glazbenih spotova, a prihvatio je i suradnju sa modnom industrijom - modeli će nositi kreacije sa uzorkom njegove umjetnosti
Vidi originalni članak

Linden Gledhill je farmaceutski biokemičar i umjetnik koji je dio svoje kuće pretvorio u mjesto na kojemu nastaje fantazija. Između ostalog je kamerom hvatao promjenjivu ljepotu vode pod različitim zvučnim vibracijama.

Pogledajte kako to izgleda u videu:

Budući da se valovi po vodi kreću brže nego naše oči mogu vidjeti, on je koristio posebne 'slow-mo' kamere visoke rezolucije. Kaže kako ta kamera pomaže usredotočiti se na pojedinačne vibracije, odnosna na valove koje zvuk stvara na vodi.

- Oprema koju koristim vrlo je jednostavna. Sastoji se od rastezljive membrane preko zvučnika. Ona drži bazen vode koji oscilira specifičnim frekvencijama iz pojačala koje pokreće virtualni generator tona. Površina vode je osvijetljena LED lampicama, a slike su snimljene kamerom - pojasnio je ovaj umjetnik.

- U osnovi, kada tekućina vibrira u skučenom prostoru, to rezultira stajaćim valovima na specifičnim frekvencijama. Poznati su kao Faradayevi valovi, nelinearni stojeći valovi koji se pojavljuju na tekućinama zatvorenim vibrirajućim spremnikom. To je slično načinu na koji se u glazbenim instrumentima formiraju specifične note - pojasnio je.

Dodao je da se dobiveni obrasci i oblici mogu drastično razlikovati ovisno o primijenjenoj frekvenciji, prenosi BoredPanda.

Pogledajte kako stvara svoju umjetnost:

ZANIMLJIVA MOGUĆNOST Virtualna šetnja: Razgledajte muzeje svijeta iz svoje fotelje

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fzitnik284@gmail.com 05.03.2020.

    VODA je PUNA Korona DISCO virusa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare