To je to što me zanima!

Pogledajte kako napraviti sarmice od vinove loze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čim vrijeme dopusti, uzmite listove vinove loze iiskušajte ovu varijantu sarmim, nakon čitave zime klasičnih. Recept ustupio kulinarski portal crochef
Vidi originalni članak
Sastojci: 20 listova vinove loze, 500 g mljevene teletine, glavica luka, 2 jaja, žlica sjeckanog peršina, 2 žlice sjeckanog kopra, 50 g riže, 200 ml umaka bešamel, 2 limuna, maslinovo ulje, sol i papar
Priprema: Odstranite peteljke listova, operete ih, stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhate oko 2 min. Isperete ih pod mlazom hladne vode i ocijedite. U zdjelu stavite meso dodate sjeckani luk, žumanjak, sjeckani kopar i peršin, opranu i ocijeđenu rižu, začinite solju i paprom, te izmiješate. U zasebnoj zdjeli  bjelanjke istučete čvrsti snijeg, te i njega umiješate u mesnu smjesu. Listove, vanjskom stranom prema dolje, raširite  te svaki nadjenete žlicom smjese. Uvijete stranice i od dna lista prema vrhu, svaki list nježno savijete u sarmicu. Dno lonca prekrijete s nekoliko listova i na njih složite sarmice. Prelijete ih maslinovim uljem, ulijete vode da prekrije sastojke, a zadnji red opteretite plitkim tanjurom, da se sarmice za vrijeme kuhanja ne otvore. Lonac poklopite, a kada zavri, smanjite vatru i kuhate oko 50 min. Nekoliko minuta prije kraja u zdjelicu ulijete bešamel, dodate limunov sok, žutanjak i začinite, izmiješate pjenjačom te prelijete preko sarmica. Sve zajedno ostavite još 2-3 min na laganoj vatri, pazeći da ne zavri, te poslužite. www.crochef.com
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare