To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti tradicionalni pašta fažol

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako Vam susjeda ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo nadasve ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš Recepti preuzeti s portala Crochef
Vidi originalni članak

Ubrzo ćete vi biti taj kojeg će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama

PRIPREMA: 460 g graha iz konzerve, 150 g tjestenine, 100 g pancete, 2 režnja češnjaka, ½ vezice peršina, glavica luka, 400 g suhog mesa ili kost pršuta, 200 g krumpira, maslinovo ulje

SASTOJCI  Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo. U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri. Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta. Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom. Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 1

  • andariel 18.04.2009.

    Tajni recept? Pa to kuham i žderem skoro svaki dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare