To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusan teksaški corn-dog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Corn dog, varijantu hot doga izmislio je teksašanin Neil Fletcher 1942. Svi recepti preuzeti su s kulinarskog portala crochef
Vidi originalni članak

Corn dog, varijantu popularnog hot doga izmislio je teksašanin Neil Fletcher 1942. i prezentirao na teksaškom državnom sajmu. Corn dog je sjajan zalogajčić hrskave korice,  jednostavan i ukusan.

Sastojci:  8 hrenovki, 150 g pšeničnog brašna, 150 g kukuruzne krupice, 3 žličice šećera, 1/2 vrećice praška za pecivo, 1 žličica mljevene čili papričice, 3 jaja, 2 dl mlijeka, ulje, sol

Priprema:
U zdjelici pomiješate sve suhe sastojke s žličicom soli, a u drugoj zdjelici pomiješate jaja, mlijeko, 2 žlice ulja te sve zajedno dobro istučete pjenjačom. Poto, pomiješate sastav obiju zdjelica i izmiješate glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka. Hrenovke nabodete na štapiće, umačete ih u smjesu i uranjate u vrelo ulje oko 2 minute dok sa svih strana ne posmeđe (lakše je ako je posuda za prženje uska i dovoljno visoka da u nju možemo uroniti cijelu  hrenovke, a da  drveni štapić viri iznad ulja, jer na tako lakše vadite corn dog iz ulja i ne mastimo štapić). Corn dog vadimo na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 2

  • seva_boy 26.08.2008.

    meni se ovo cini ukusno...morat cu probat..hah

  • zoran123456 23.08.2008.

    i tablete \"Belomet\" na kraju ... :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare