To je to što me zanima!

Pogreške u uređenju koje vašoj kući oduzimaju osobnost i šarm

Uz previše šarenih ukrasa svaka će prostorija izgledati prenatrpano i kičasto. Dovoljni su i mali detalji koji će djelovati efektno i egzotično te učiniti životni prostor zanimljivijim
Vidi originalni članak

Prostorije uređene na temu safarija ili džungle pripadaju u zabavne parkove, a ne vaš dom. Uzorci tigra ili zebre na tapetama preko tepiha do prekrivača za krevet i navlaka za jastučnice ipak su malo previše za dnevnu sobu koja je, prije svega, prostor za opuštanje i druženje. Ne možete li odoljeti uzorku omiljene životinje iz prirode, odaberite jedan detalj (jastuk, lampu ili ukrasnu svijeću), koji će biti sasvim dovoljan za egzotični štih u stanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Druga česta pogreška u uređenju doma je gomilanje svega u paru - dvije iste stolice, dvije vaze, dva ista jastučića ili dva ista ukrasna tanjura na zidu. Soba zbog toga djeluje prenatrpano i bez osobnosti. Problem možete riješiti tako da jednostavno rasparite predmete i jednu stolicu ili vazu preselite u drugu sobu.

NIJE ODUSTAJALA Mama prestala čistiti da vidi što će se dogoditi: Kuća izgleda kao da smo doživjeli apokalipsu

Pogreške u uređenju doma

  • Tepih ne smije izgledati kao da je premalen za sobu jer će inače prostorija djelovati hladno i prazno. Prije kupovine tepiha, izmjerite prostoriju i namještaj kako biste odabrali tepih dovoljne veličine da namještaj stane na njega. Druga mogućnost je da namještaj uokviruje tepih, tj. da je razmješten uokolo njega.
  • Ako je karniša zavjese postavljena prenisko, strop će izgledati kao da je spušten. Obojite karnišu u boji zida kako bi bila što manje uočljiva.
  • Prekratke zavjese izgledat će neugledno i kao da ste štedjeli na materijalu. Radije kupite malo duže zavjese, koje kasnije možete skratiti.
  • Kad vješate slike ili fotografije na zid provjerite jesu li u visini očiju. Ako su stavljene previsoko, neće biti dobro vidljive, a i opći dojam neće baš biti ugodan oku.
  • Uz prejako svjetlo teško ćete se uvečer opustiti. Zato je bolje imati nekoliko izvora svjetla. Uz glavno svjetlo od 100 W, postavite i svjetiljku sa žaruljom od 25 W.
  • Izbjegavajte postavljanje velikog namještaja (kauča, dvosjeda ili kreveta) u dijagonali. Prostor će biti najpraktičnije iskorišten stavite li ih uza zid.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare