To je to što me zanima!

Pojava kolika kod beba može upućivati na kasniju migrenu

Gotovo 29 posto djece čije majke pate od migrene imaju kolike, za razliku od 11 posto onih čije majke nemaju problema s migrenom, pokazuje američka studija
Vidi originalni članak

Djeca čije majke pate od migrena, imaju dva i pol puta veći rizik od nastanka kolika, nego oni čije majke nemaju bolne migrene, pokazuje istraživanje Sveučilišta Kalifornija provedeno na 154 majke i bebe, a piše Daily Mail

Znanstvenici su pratili razvoj djeteta i ustanovili da 29 posto djece čije majke pate od migrena imaju kolike, za razliku od 11 posto onih čije majke nemaju probleme s migrenom. Djeca s kolikama osjetljiva su na podražaje iz okoliša poput ljudi koji pate od migrene. Također se i teže prilagođavaju novim uvjetima.  

- Migrene su genetski poremećaj, a naša studija pokazuje da kolike mogu biti rani znak da je dijete predisponirano da pati od migrene kasnije u životu - ističe dječja neurologinja dr. Amy Gelfand. 

Kolike su bolni isprekidani grčevi u trbušnoj šupljini, a katkad ih prati bljedoća usana, hladne nožice i zgrčene šake. Do danas nije otkriven pravi uzrok zašto se pojavljuju, a neka istraživanja tvrde da je riječ o probavnim smetnjama. Jednako su česte kod djece koje su dojena kao i kod onih na dječjoj hrani. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lara 1975 21.02.2012.

    nije u vezi teksta,ali slika vam je zlatna:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare