To je to što me zanima!

Posjetite izložbu Knjige naših ulica i 100 lica šegrta Hlapića

Sotinjak djece OŠ braće Radić pohađalo je radionicu '100 lica šegrta Hlapića' i putem nekoliko likovnih tehnika pristupilo izradi njegova portreta
Vidi originalni članak

Udruga 'Lastin rep' u partnerstvu s Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba, Udrugom 'Pozor' te Hrvatskim čitateljskim društvom pokrenula je u zagrebačkom naselju Botinec projekt 'Knjige naših ulica'. Njime se intenzivira sudjelovanje zajednice u kulturnom životu i stvara put do estetskog i kulturnog upotpunjavanja već postojećeg naselja književnih djela -
Botinec.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na izložbi 'Knjige naših ulica, 100 lica šegrta Hlapića i Knjiga na dlanu' u Centru za kulturu izložit će se ilustracije i likovni radovi nastali tijekom trajanja projekta.

Stotinjak djece OŠ braće Radić pod mentorstvom Božidara Trkulje, Dubravka Kastrapelija, Ane Koncul i Margarete Peršić pohađalo je radionicu '100 lica šegrta Hlapića' i putem nekoliko likovnih tehnika pristupilo izradi njegova portreta. 

Ovo su njihovi radovi, njihova promišljanja, potezi kistom. Preoblikovanjem pisane riječi u likovni izraz otkili su nove načine komunikacije s djelom i na jedinstven način došli u doticaj sa sveprisutnim fenomenom stapanja medija. 

Posebnost događaja jest da su naši mladi kreativci-knjigoljupci radili s velikim profesionalcima kojima će se naći uz bok na ovoj jedinstvenoj putujućoj izložbi.

Oplemenjujući prostor u kojem živimo dajemo jasan primjer brige za okolinu namijenjen prije svega mlađim naraštajima, a zatim i stanovnicima svih zagrebačkih naselja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare