To je to što me zanima!

'Posvojite' klupu, drvo ili biljku u Botaničkom vrtu u Zagrebu

Donacijom za nabavku nove biljke, što se obično uvozi iz inozemnih rasadnika, dobiva se njihova zahvalnica te gravirana pločica s imenom donatora i porukom koja na biljci stoji trajno
Vidi originalni članak

Klupe, drveće ili manje biljke mogu se 'posvojiti' na određeni period, ovisno o visini iznosa donacije. Na primjer, za 500 kuna možete 'posvojiti' klupu na godinu dana, a za to dobijete i stavljanje ugravirane pločice na nju sa vašim imenom i tekstom koji želite.

Ili, odlučite li se za biljku trajnicu (sukulenti, mesožderke...), tada možete za, recimo, 200 kuna 'posvojiti jednu na godinu dana. I uz nju dolazi ugravirana pločica s imenom i željenom porukom, kao i za 'posvojenje' stabla na jednu godinu. To je nešto skuplje i stoji 1000 kuna.

TEMATSKI VRT Vrt za ljepotu: Posadite brezu, bršljan, kamilicu, neven i mirtu

Ukoliko netko baš ima novaca i želi Botaničkom vrtu pomoći nabavkom neke nove biljke, što se obično uvozi iz inozemnih rasadnika, donirat će 5000 kuna, a za taj novac će njihova zahvalnica te gravura sa imenom donatora i porukom stajati na biljci trajno.

I klupe i biljke možete izabrati sami, naravno, ukoliko nisu već zauzete.

- Želite li darovati novac za uređenje Vrta ili vrijednu biljku, alat, sredstva za uzgoj... rado ćemo prihvatiti vašu pomoć. Prikupljanje donacija već je desetljećima uobičajena praksa u mnogim botaničkim vrtovima diljem svijeta. Građani, posjetitelji ili pravne osobe mogu doprinijeti poboljšanju djelatnosti Vrta, a za uzvrat mogu 'posvojiti' klupu ili biljku iz naše zbirke - stoji na internetskoj stranici Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu gdje možete pronaći više informacija.

PLANIRANJE VRTA Povrtnjak je idealno smjestiti uz južni zid, začine blizu kuće

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 05.03.2020.

    u Sigetu se nekad kupovalo drvo prilikom vjenčanja. Tj. grad zagreb je pljačkal mladence kao da svak tko se ženi u Zg mora kupiti drvo u parku mladenaca.. izgleda daje nekom pofallo opet love pa da i opet malo na crno neku lovu stavi u džep..

  • 05.03.2020.

    Nekad, dosta davno, mladenci su kod vjencanja morali ''kupiti'' drvo i tako je nastao ''Park mladenaca'' izmedju Sigeta i Trnskog. Tko zna, mozda bi mogla pronaci svoje drvce, ako nije uvenulo kao i moj brak, nakon 5 godina..

  • Fellini123 05.03.2020.

    Može li posvojitelj biti i gay jedinka odnosno gay par?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare