To je to što me zanima!

Pozicija hrane u kuhinji je bitna: Jedemo prvo što vidimo

Ako je jabuka prvo što vidite u vašem hladnjaku, veća je vjerojatnost da ćete je pojesti za večeru, nego da se nalazi na dnu, iza hrpe gotovih jela, otkriva studija
Vidi originalni članak

Tri puta je veća vjerojatnost da će ljudi pojesti prvu stvar koju vide u hladnjaku nego šestu, otkriva studija Sveučilišta Cornell New York provedena na 200 ispitanika. Ako je zdrava salata prvo što vidite u vašem hladnjaku, veća je vjerojatnost da ćete je pojesti za večeru, nego da se nalazi na dnu, iza hrpe gotovih jela, tvrde stručnjaci. 

- Mjesto na kojem je hrana pohranjena ima veliki utjecaj na čovjeka. Ljudi su skloni hrani koju odmah vide. Ako stavite zdravu hranu ispred nezdrave, najvjerojatnije ćete posegnuti upravom za zdravom. Manje je vjerojatno da ćete jesti petu ili desetu namirnicu koju vidite dok dođete kući umorni od posla - tvrdi voditelj istraživanja Brian Wansink. 

U kuhinji je najbolje staviti zatvorene ormariće, zato jer ne možete odmah vidjeti što sadrže, osobito dok su grickalice u pitanju, koje ne zahtijevaju pripremu, dodaje. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mimi2 25.09.2011.

    Glupost! Jedemo ono što kupimo, pa je tako svakome na oku onu što najviše voli, bio to dobar odabir ili loš. Dakle, ako netko želi čips, on ga je i kupio, donio doma, stavio na policu i kad mu se to jede, jesti će baš to, a ne ne mrkvu, salatu ...ili orašaste plodove i voće. Cvrc!

  • NinaBonita007 24.09.2011.

    A tek kada hrpe gotovih jela uopće nema ??? :) Slažem se, baš iz tog razloga su kod mene voće i orašasti plodovi ne na gornjoj polici frižidera nego na - stolu, svakom na oku !!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare