To je to što me zanima!

Požurivanje mršavljenja nakon poroda šteti majci, kao i bebi

Medijski pritisak da brzo dođu u formu kod novopečenih majki može izazvati osjećaj srama i neuspjeha, a iz rigoroznih dijeta proizlazi i tjeskoba koju dijete osjeća
Vidi originalni članak

Rigorozne dijete kako bi nedugo nakon poroda ušle u svoje uske traperice nikako nisu dobra ideja za novopečene majke, upozoravaju stručnjaci. Sve češće viđamo mlade majke kako se brzo vraćaju u formu, poput Tamare Ecclestone, Mirande Kerr i Megan Fox što običnim ženama nameće veliki pritisak da brzo vrate svoju predtrudničku težinu, piše Daily Mail.

To se odražava i na savjete u prehrani trudnica, kojima se ograničava njihov jelovnik kako bi se što manje udebljale i kasnije imale manje kilograma za skinuti.

- Žene se trebaju fokusirati na iskustvo majčinstva i ne opterećivati svojim fizičkim izgledom, jer to može rezultirati psihičkim problemima pa i depresiji - ističe britanska ministrica Jenny Williot.

U izvješću britanskog Ureda za jednakost stoji da trenutno vlada prava epidemija ženskih problema s prehranom. Stručnjaci upozoravaju da majčino ponašanje može utjecati i na djecu koja instinktivno osjete njezin stres i tjeskobu, a mogu i poprimiti negativne obrasce ponašanja.

- Danas je medijski i kulturni pritisak na žene sve izraženiji, a majke koje ne smršave brzo nakon poroda zbog pritiska društva i medija osjećaju se posramljeno i neuspješno što je vrlo loše - kaže Tamara Fry iz britanskog Nacionalnog foruma za pretilost.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Stella81 05.06.2014.

    Najbolje sam izgledala kad sam se najgore osjećala, kada mi se sve raspadalo.Ako ikako mogu birati, voljela bih biti ružna, debela i sretna!!

  • Nerys 04.06.2014.

    Ja jos nisam trudna, a vec sam debela, tko mi sta moze :P

  • user_317375 04.06.2014.

    Medijski pritisak!? jel vi stvarno mislite da bi ja riskirala svoje zdravlje i zdravlje bebe radi medijskog pritiska... Moje se kile topile ka blesave nakon prvog puta, a valjda će i nakog drugog. Ali sam zato radila do tjedan dana prije poroda...i vježbala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare