To je to što me zanima!

Prva večer DOVE Fashion.hr u crnom tonu i seksipilnom stilu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najveći modni događaj startao je u crno-bijelom tonu koji su predstavile mlade dizajnerske nade, a završio u militarističkom i seksi stilu koji otkriva gotovo sve
Vidi originalni članak

Najviše pompe na prvoj večeri Dove Fashion.hr digla je revija naizgled nespojivog modnog para, akademske kiparice Ivane Popović i miljenika hrvatskih zvijezda, Ivice Skoke. Revija je započela skupljanjem muških i ženskih modela na početku piste na velikim jastucima. Ženskom kolekcijom u stilu Ivice Skoke dominiraju ženstvene haljine, prozirnih materijala koje više otkrivaju nego skrivaju, dok je muška moda boemska, s laganim materijalim i nonšalantno vezanim šalovima. 

- Imitirali smo jedni drugo, a ja sam se čak i odrekao šljokica i crne boje - naglasio je Ivica Skoko poznat po ženstvenim kreacijama. 

Dove Fashion.hr otvorila je revija skupine mladih dizajnera Clash of 9 na čelu s Nikolom Barbirom u sklopu programa Lift by Perwool koja promiče mlade nade hrvatskog dizajna. Kolekcijom dominiraju osnovne boje, crna i bijela te čiste linije u kombinaciji s puf rukavima koji podsjećaju na 80-e. Spajaju stroge krojeve i lagane lepršave materijale. 

Nakon revije Clash of 9 pistom su prošetali modeli Aleksandra Žarevca kojem je nit vodilja bila femme fatale i film noir, inače ovogodišnja tema Dove Fashio.hr. Mladi dizajner predstavlja spoj crne i bijele, haljine su jednostavne i ženstvene, a opet zavodljive. Materijali prate i naglašavaju liniju tijela. 

Prošlogodišnji pobjednik Modnog ormara TTF-a, Matija Čop, kojeg je ARTS THREAD uvrstio među top 20 mladih dizajnera Europe predstavio je kolekciju čistih linija i osnovnih boja te neobično visokih platformi. 

Revija AMDS by Alduk započela je uz zvukove ruske narodne pjesme u čijem je folkloru između ostalog Ivica Alduk našao inspiraciju za najnoviju kolekciju u suradnji s Amadeus Jeansom. Kolekcijom dominira militaristički look s dozom 80-ih, puno zipova, kožnatih rukavica i pripijenih haljina. 

Zagrepčanka s talijanskom adresom Martina Felja čije su kreacije nosile i slavne članice Pussycat Dollsa vodi se idejom manje je više. Nit vodilja kolekcije su boja burgundije i plavozelene, čiste linije, naglašeni struk te materijali poput svile i kože koji daju kolekciji dozu ženstvenosti. 

Dove Fashion.hr posjetile su i brojne zvijezde poput Nikoline Pišek, zaštitnog lica Judite Franković, Nevene Rendeli i Anite Dujić. 

- Jedva čekam sutrašnju reviju LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš - ističe Nevena Rendeli koja obožava hrvatske dizajnere čije kreacije rado nosi. 

Dove fashion.hr

Vodeći hrvatski modni događaj DOVE FASHION.HR svake sezone privlači sve veći broj zaljubljenika u modne trendove, a sve najnovije revije od 15. do 17. ožujka možete pratiti live i na portalu 24sata.hr. 

Live streaming revija počinje u 20 sati svakog dana, a svoje revije predstavit će Ivica Klarić, Branka Donassy, eNVy room, Ana Maria Ricov, Ivica Skoko, Martina Felja i Ivana Popović. Cijeli modni event zbiva se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 10, a osim najnovijih revija, atmosferu će prenositi Ana Pavić, glavna urednica Fashion.hr-a. Tako ćete imati priliku čuti mišljenja hrvatskih dizajnera, modnih zaljubljenika te hrvatske javne scene. Kao dio nagrađivanog projekta INDUSTRIJA vidjet ćemo i kolekcije HERA by Robert Sever, BAMBI by Zigman,  ADDITIVE COLLECTION ARENA add GALAŠ te AMDS by ALDUK. 

Tu su i debitanti LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš te mladi talentirani dizajneri platforme LIFT by Perwoll: Aleksandar Žarevac, Matija Čop i Clash of 9. Samostalnu i posebnu kolekciju za DOVE otkrit će Aleksandra Dojčinović. Njezine kolekcije u posljednjih su nekoliko sezona oduševile žene različitih modnih stilova upravo zbog jednostavnosti i ženstvenosti modela. 

I ovoga puta nas očekuje isto, ali sada će njezine modele nositi poznate hrvatske modne blogerice Matea Martek, Ljupka Tanevska, Ana Karadžole, Tina i Lea Bačić, Ana Bacinger, Karla Anić i Anđela Petrović, Katarina Matić i Martina Tomašević, Antonia Ponoš i Isabella Rakonić, koje će u Aleksandrinim modelima demonstrirati različitost osobnosti i tipova ljepote. Kolekcija koju je Aleksandra osmislila za njih biti će prilično stilizirana, upotpunjena modnim detaljima, te vođena teorijom da je ljepota izvor samopouzdanja. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MagdaLena_5 16.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 7 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bramaged 15.03.2012.

    dosadno, prožvakano, neinovativno.. ima par izuzetaka, al u i oni već viđeno i (vani) na ulici uobicajeno.

  • Elena22 15.03.2012.

    Taman za maškare nagodinu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare