To je to što me zanima!

Prava priprema za školu: Kako izvući najbolje iz roditeljskog

Saveznici, a ne neprijatelji: Saznate li na vrijeme koji su kriteriji ocjenjivanja, izbjeći ćete “nepravedne” jedinice i uočiti mane i vrline sustava, ali i vašeg djeteta
Vidi originalni članak

Iako ste vi stručnjaci kad je posrijedi vaše dijete, razrednik je stručnjak kad je riječ o učenju vašeg djeteta. Ravnoteža u odnosima i idejama u najboljem je interesu za vaše dijete i zato je najbolje da se prije informacija ili roditeljskog pripremite. Napravite popis najvažnijih pitanja i među njima istaknite prioritete. 

Time ćete dotaknuti kritične teme prije nego što vam vrijeme istekne. Idealno bi bilo od početka školske godine upoznati se s nastavnim planom i principom ocjenjivanja, otkriti koji su predmeti teški vašem djetetu te slušati ga kad priča o zadaći, profesorima i odnosu sa školskim prijateljima. 

Važno je znati s kime se dijete druži na nastavi i u slobodno vrijeme jer time možete otkriti djetetove slabosti i vrline. Važno je i da vaše dijete zna za vaš sastanak s razrednicom i pitajte ga što ono smatra da biste trebali pitati. Ako će biti u toku, stjecat će povjerenje u vas, a vi ćete ga poticati na suradnju. Tijekom “informacija” možete razviti prijateljske odnose s djetetovom razrednicom i postati timski igrači sa zajedničkim ciljem unapređenja kvalitete djetetova obrazovanja i bolje socijalizacije. 

Prijateljstvo s razrednikom

Možete razviti prijateljski odnos s razrednikom i tako postati timski igrač sa zajedničkim ciljem unapređenja kvalitete djetetova obrazovanja i bolje socijalizacije. Razmijenite kontakte  i dogovorite termine na obostrano zadovoljstvo.

Postavite prioritete i organizirajte se

Izaberite i sažmite više važnijih pitanja u jedno kako biste dobili na vremenu. postavite prioritete kako biste dotaknuli kritične teme prije nego što vam vrijeme istekne.

Idi na 24sata