To je to što me zanima!

Pravila muškog odijevanja uz koja ćete uvijek izgledati super

Svatko ima svoj stil odjevanja, ali postoje pravila kod košulja i remenja koja imaju smisla i treba ih poštivati. Prvenstveno zbog vaše ugode, ali i općeg dojma
Vidi originalni članak

1. Na sakou uvijek treba zakopčati srednji gumb. Gornji gumb se može ostaviti nezakopčan, to je vaš izbor. Ali donji gumb se nikad ne zakopčava.

PONEKAD, NIKAD, UVIJEK Znate li koje gumbe na odijelu treba zakopčati? Imaju pravila

2. Idealno je da kravata seže do struka, čak i trunčicu niže. Ako je više od struka izgleda prekratko i malo, a neprimjereno je da seže puno duže od struka, i nepraktično, piše Providr.

3. U slučaju da je vani toplo, muškarci bi trebali nositi košulju te otkopčati prve gumbe. Ako se odlučite za kravatu, izgledat ćete kao da vam nedostaje sako kako bi upotpunili izgled. 

4. U slučaju da košulju umetnete u hlače, trebali bi staviti remen. U slučaju da ne stavite remen košulja će se izvlačiti i gužvati, a možda pokazati i više nego što biste htjeli.

5. Remen i cipele bi trebali biti iste boje, i barem, slične nijanse. Ljepše izgleda nego kad netko obuče crne klasične cipele i stavi na hlače smeđi remen.

6. Sve vidljive etikete na odjeći bi se trebale skinuti prije nošenja - one od trgovine i od same odjeće.

7. Ne miješajte više uzoraka. Ako ste se odlučili na prugastu košulju, stavite jednobojnu kravatu. Ako želite podići izgled sa šarenom kravatom obucite jednobojnu košulju - koja ne mora biti bijela. Može biti svjetlo plava, ružičasta, siva ili crna.

8. Čarape trebaju biti do polovice lista. Kad muškarac sjedi u većini slučajeva se podigne rub hlača. Zbog zdravlja, ali i izgleda, bolje je da cijeli vidljivi dio ispod hlača bude čarapa, nego čarape i dio gole noge. 

9. Pri kupnji poslovne odjeće pametnije je uzeti onu klasičnog izgleda, nego nešto što je trenutno moderno. Klasični kroj odjela i dobar par cipela može vam trajati godinama i uvijek će biti u modi.

10. Uvijek treba paziti na kombinaciju boja.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • cutie 16.02.2018.

    Sve je to ok, ali u zadnje vrijeme viđam dečke u uskim trapericama, jbt uže i od mojih, pa kakvi su to muškarci???? svi redom hodaju ko tetkice, kaj i oni paze da im guza "dobro" izgleda u trapericama... a kad im pola dupeta ispadne van???? ajmeeee zgadi mi se pol života. :D

  • 16.02.2018.

    kravate i sako to je konzervativno oblačim se sportski, moderno ,,

  • 16.02.2018.

    Dopada mi se kako je obučen muškarac na slici 4.. Causal kombinacije na br 5.jako lijepo. Sve ostalo me i nije oduševilo. Znam preklasično je, ali po mom ukusu- lijepo.Ma nema ništa ljepše od bijele muške košulje i uopće, lijepe košulje. Cipele na slici sa ljubičastim soknama sa patkicama su jako lijepe..Patkice su katastrofa..nimalo mi nisu "slatke"..mogu misliti kakav bi to muškarac obukao.Ne hvala, s dužnim poštivanjem. I nema to veze sa mladalačkim simpa stilom..Jednostavno rečeno, užas.Netko bi rekao, pa što.. treba nešta što odaje posebnost.Da na dječarcima..ali na muškarcima..? Mislim da tu posebnost zrači onaj koji nosi nešta..a ne neke čarapice Kao uostalom i kod žena.Dovoljan je mali detalj..recimo drskost spajanja tamno plave i crne, koja vrlo posebno meni poručuje kada je vidim na dečkima. Leptir mašna ..neeee...Ne volim ih .Jako se mora paziti da ne izgledate kao konobari u restoranu..Kravata da,mašna..bolje bez nje..😣

Komentiraj...
Vidi sve komentare