To je to što me zanima!

Preparati za brazilsko ravnanje kose moraju imati upozorenje

Tvrtka Brazilian Blowout treba na svoje proizvode staviti etikete s upozorenjem o štetnosti proizvoda, zbog visoke koncentracije kancerogenog formaldehida u sebi
Vidi originalni članak

Kalifornijska javna tužiteljica Kamala Harris naložila je da se na preparate za brazilsko ravnanje kose koji sadrže visoke razine formaldehida, inače kancerogenog plina, stave upozoravajuće etikete, piše Fashionista.com. Osim etikete, u svim salonima u SAD-u u kojima nude brazilsko ravnanje kose moraju biti stavljeni leci o njegovom kancerogom utjecaju. Tvrtka Brazilian Blowout mora promijeniti informacije o proizvodima na internetskim stranicama. Uz to mora platiti kazne i naknade u vrijednosti od 3,430.000 kuna. 

Nezadovoljstvo tom odlukom izrazilo je američko Nacionalno udruženje salona za kosu i nokte, koje neće odustati sve dok u potpunosti ne zabrane te proizvode. Frizerski tretman ravnanja kose štetan je za zdravlje, a velik broj frizera žalio se na respiratorne probleme dok se kod nekih klijentica pojavilo crvenilo očiju.  

Kako funkcionira?

U tretmanu se koristi keratin, protein iz ljudske vlasi, koji omekšava i ravna kosu. Nanošenjem keratina stvara se zaštitni sloj oko korijena vlasi i kosi se vraća sjaj. Nakon toga slijedi feniranje, a zadnja faza peglanje je izborna, ovisno o tome želite li ili ne izravnati kovrče. Samo ravnanje traje između jednog i četiri sata, a rezultati su vidljivi od tri do devet mjeseci, ovisno o dužini kose.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • lila_kety 10.02.2012.

    nakon što tisuće žena to stavi na glavu oni se sjete da je kancerogeno...kako je uopće pušteno u promet -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare