To je to što me zanima!

Prespavali ste se? Višak sna vodi bolestima srca i pretilosti

Predugo spavanje opasno je za zdravlje, osobito srca, a sve više od 10 sati sna povećava rizik od moždanog udara i pretilosti, baš kao i manje od preporučenog
Vidi originalni članak

Sedam do devet sati sna najbolje je za organizam, a sve više od toga može biti opasno po zdravlje, potvrdilo je istraživanje američke Akademije za spavanje na 54.000 ljudi starijih od 45 godina. 

Jednako kao što premalo sna povećava rizik od dijabetesa i anksioznosti, isto vrijedi i za više od 10 sati sna po danu, piše Daily Mail. Spavanje dulje od preporučenog također povećava rizik od bolesti srca, moždanog udara i pretilosti. Optimalno vrijeme spavanja smanjuje rizik od navedenih bolesti, ali i pomaže ljudima koji već od njih boluju, potvrdila je studija. 

- Zdravlje osim o prehrani i vježbanju ovisi o količini sna koju dobivate, a to je osobito važno za ljude koji pate od kroničnih bolesti. Problemi sa spavanjem, nesanica i apneja češći su kod kroničnih bolesnika, pa bi oni posebno trebali paziti da svaki dan spavaju najmanje sedam sati -  istaknuo je voditelj istraživanja dr. Safwan Badr. 

Popodnevni drijemež ozbiljno povećava rizik od dijabetesa

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dccro 07.10.2013.

    ja spavam 10 sati pa nisam debel i zdrav sam ko dren tako da ne lažete ljude s ovim glupostima

  • 04.10.2013.

    i višak i manjak sna dovodi do iste bolesti,kako????

  • Urban_Lady 04.10.2013.

    nikad se nisam obazirala na to..spavam koliko želim, tj koliko stignem i to je to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare