To je to što me zanima!

Pretjerivanje pićem i hranom se odmah reflektira - na našu kožu

Nakon prekomjernog unosa soli kroz razne delicije i grickalice, osjećat ćete se žedno i naduto, a tako će se osjećati i vaša koža, objasnio je dr. David Colbert
Vidi originalni članak

Alkohol je diuretik i to je jedan od razloga zašto često morate na zahod nakon noći prepune pića. To pak vodi dehidraciji, glavobolji, manjku energije, ali i lošem izgledu kože.

POGLEDAJTE VIDEO Znakovi da ne pijete dovoljno vode:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Najbolji način da se koža vrati u normalu je sa dobrom starom H2O (vodom). Prije odlaska u krevet popijte tri do četiri čaše vode. Malo soka od limuna u vodi može pomoći umiriti želudac - kaže David Colbert, osnivač i glavni liječnik u New York Dermatology Group.

Njegova preporuka je i nanijeti na lice hidratantnu kremu kako bi se spriječilo da koža postane previše suha. Upozorava i na preveliku količinu soli nakon blagdanske gozbe.

SVAKODNEVNA NJEGA Zimska njega kože: Umivanje, maska za lice i kemijski piling

- Nakon prekomjernog unosa soli kroz razne delicije i grickalice, osjećat ćete se žedno i naduto, a tako će se osjećati i vaša koža. Previše soli uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, što stvara otečene krugove oko ispod očiju - objasnio je dr. Colbert.

Savjetuje stavljanje laganog gela za hlađenje kože na području oko očiju više puta tijekom dana i noći. 

- I previše šećera, koji u organizam unesemo kroz brdo kolača tijekom blagdana, itekako se vidi na koži. Prehrana previše bogata šećerom šteti kolagenu i elastinu u našoj koži - upozorava dr. Colbert.

Takvo oštećenje kože naziva se - glikacija, proces u kojemu se šećer veže za proteine u stanicama i uništava kolagen koji je zaslužan za dobru elastičnost kože i manje bora. To vodi preranom starenju kože. Osim toga, previše šećera potiče stvaranju akni na licu.

BRIGA O KOŽI Najprodavaniji beauty proizvodi godine: Formule za njegu tijela

Naglašava da je prvi korak u detoksikaciji - smanjiti unos slatke hrane, a dodatna pomoć je korištenje posebnih seruma za kožu koji potiču njezino obnavljanje i elastičnost. Uz to, važno je povećati unos antioksidansa i vode u organizam, prenosi Men's Health.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare