To je to što me zanima!

Priče o starim Šestinama: Evo kako je nastao poznati kišobran i tko je pekao najmekše pogače

U svibnju je izdan 100. broj časopisa 'Šestinček' koji nastoji oteti od zaborava stare priče iz zagrebačkih Šestina. U njemu su prepričane najljepše priče, običaji i anegdote
Vidi originalni članak

Postoji legenda o šestinskom kišobranu, čija je crvena boja s prepoznatljivim crtama na obrubu koje podsjećaju na vez na narodnoj nošnji postala zaštitni znak zagrebačkih tržnica, za koju vjerojatno niste znali. Priča kaže da je jednog dana jedan Jankić došao izjaviti jednoj Janici vječnu ljubav ispod običnog crnog kišobrana. No, kad su se poljubili, kišobran je pocrvenio od njihove ljubavi i tako je nastao jedan od najljepših simbola našeg grada, čitamo u 'Šestinčeku', najmanjem zagrebačkom mjesečniku iz svibnja 2015. godine.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zagy91 28.05.2023.

    Nažalost urbanisti niti arhitekti Zagreba nisu osmisli niti se potrudili nešto poduzeti kako sačuvati identitet ovog povjesno bitnog naselja za Zagreb pa su sagrađene odvratne gradjevine zadnjih 20 godina koje niti u jednom detalju nisu se povezale sa arhitekturom i povijesnim naslijedjem mjesta…tako da osim šestinske crkve koja je sačuvala neki identitet, vise nemate niti jedan mlin niti sačuvanu drvenu kuću koja opisuje atmosferu mjesta kakvo je nekad bilo…sad su tu bogatuni novog doba nazidali svoje ružne betonjare koje bas po ničime ne privlače lijepotom….

Komentiraj...
Vidi sve komentare