To je to što me zanima!

Prilog o ljekovitom bilju na dar čitateljima 24sata u četvrtak

Otkrivamo kako možete kod kuće smiksati najbolje pripravke za zdravlje iz prirode, ali i kako i kada brati najbolje ljekovito bilje. Saznajte i koje je bilje najpopularnije
Vidi originalni članak

Liječenje biljem ima višestoljetnu tradiciju, a mnogi se i danas okreću pomoći iz prirode. Zbog toga u četvrtak, 20. travnja, darujemo prilog o ljekovitom bilju i top receptima uz koje možete sebi pomoći na prirodan način.

Otkrivamo kad je najbolje vrijeme za branje ljekovitog bilja, ali i kako ga nakon berbe spremiti da se ne bi oštetilo. Nakon toga počinje sušenje. Otkrivamo kako najbolje i najlakše osušiti ljekovito bilje i objašnjavamo zbog čega to neki rade u svežnjevima. Donosimo i najboljih deset biljaka koje imaju izvanredna ljekovita svojstva te recepte koje možete pripremiti i sami. Gospina trava ima protuupalno i regenerirajuće svojstvo.

Pomaže za kožu, a ublažava i simptome iscrpljenosti i umora. Otkrivamo kako napraviti kantarionovo, odnosno ulje gospine trave. Ljekovit je i bosiljak, a antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem smiruje upale, otekline, crvenilo i bol. Pripremite sirup od bosiljka, koji liječi prehladu, ili tekućinu za grgljanje od suhih listova bosiljka, koja će ublažiti upalu grla. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare