To je to što me zanima!

Na stol stiže Tuna u dobrom društvu i Diplomat sendviči

Ljeto s Podravkom: Hladna salata s tunjevinom i raznobojno povrće bit će pravo osvježenje u razdoblju vrućina, a šareni sendviči odličan su izbor za jutro
Vidi originalni članak

Diplomat sendviči 

Jednostavno/45 minuta/8-10 osoba

Sastojci: 2 mala mliječna kruha (lizike), 200 g gaude, 120 g Podravka Šunke u ovitku, 140 g Podravka Kiselih krastavaca, 400 g Podravka Čajne paštete, 1 žličica svježe mljevenog papra

Priprema: 

Kruhu odrežite krajeve i izdubite mekani dio pomoću drvene kuhače. Sir i šunku narežite na kockice. Paštetu, sir i šunku, krastavce i papar dobro izmiješajte u homogenu smjesu. Pripremljenom smjesom napunite izdubljeni kruh i ostavite barem dva sata u hladnjaku. Dobro ohlađeno narežite na ploške i poslužite. 

Savjet: Ove ukusne sendviče najbolje pripremite dan ranije, okusi će se bolje prožeti. 

Tuna u dobrom društvu

Hladna salata s tunjevinom i raznobojno povrće bit će pravo osvježenje u razdoblju vrućina, a limunov sok i maslinovo ulje salati će dati i poseban okus Mediterana. 

Jednostavno/15 minuta/za 4 osobe

Sastojci: 2 EVA Tuna komadi u vlastitom soku (2X160g), 100 g svježih krastavaca, 100 g crvenog radiča, 100 g Podravka Kukuruza šećerca, 70 g rotkvice, 8 SMS crnih maslina

Za salatni preljev: 2 žlice limunovog soka, 4 žlice SMS maslinovog ulja, 1 žlica nasjeckanih kapara, sol, papar, nasjeckani mažuran za posluživanje

Priprema: 

Radič narežite na trake, dodajte narezane krastavce, rotkvice, ocijeđeni kukuruz šećerac, masline i ocijeđenu tunu. Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, nasjeckane kapare i prelijte preko salate. Pomiješajte, pospite svježim mažuranom. Poslužite na popečenim ploškama kruha. 

Savjet: Dio cijelih listova radiča možete ostaviti pa na njima poslužiti ovu ukusnu salatu.

Savjet nutricioniste: 

Danas salate označavaju zdrav i lagan obrok načinjen od povrća, tjestenine, mesa, ribe i svih ostalih namirnica koje nam se mogu naći pri ruci za razliku od prvobitnog značenja salate kao zelenila začinjenog s octom i soli. 

Nakon maštovito pripremljenog doručka s paštetom, ljetnim must have proizvodom, za ručak predlažemo laganu salatu od tune s raznim povrćem. 

Tuna je nutritivno vrlo bogata namirnica, dobar je izvor proteina, minerala i vitamina B kompleksa, a poznata je i po izvoru esencijalnih omega-3 masnih kiselina.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ejjjja 11.07.2013.

    Tuna u dobrom društvu... s kiselim vrhnjemmm hehe

  • bebi55 11.07.2013.

    Raznobojno povrće i salate su osvježenje u svako doba, ali povrće koje kupujemo kroz godinu nije pravo - imaš osjećaj da je umjetno, bez okusa i mirisa. Ljwti kad dođeš u neki vrt na selu ne možeš se maknuti od miline mirisa a one rajčice, buče, krastavci i drugi ti se smiješe i mame te da ih ubereš. To je pravo osvježenje.

  • Gibbs 11.07.2013.

    vidiš, rotkvicu bi mogao dodati u svoju salatu. Baš su vam dobri ovi recepti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare