Za ovu ukusnu tortu vam je potrebno šest žutanjaka, 250 g šećera, 250 g jagoda, 750 ml vrhnja za šlag i 250 g bijele čokolade. Ova slastica se priprema oko sat i 20 minuta
Vidi originalni članak
Vrijeme pripreme je oko 80 minuta, a u torti može uživati četvero ljudi.
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 250 g šećera
- 250 g jagoda
- 750 ml vrhnja za šlag
- 250 g bijele čokolade
Priprema: Istucite žumanjke i šećer, a kad smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.